Nallikari: Golf-kent­tä pul­lah­ti pois Hie­ta­saa­ren suun­ni­tel­mas­ta, ho­tel­li­han­ke etenee

Nuoret: Tik­to­kin suosio uu­tis­läh­tee­nä kasvaa no­peas­ti, mutta saa ou­lu­lais­nuo­ril­ta myös kri­tiik­kiä

Politiikka: Pää­mi­nis­te­ri Sanna Marin Ou­lus­sa: On mo­lem­pien maiden etu, jos Suomi ja Ruotsi ra­ti­fioi­daan Natoon yhtä aikaa

Mainos: Tilaa Kaleva Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 12,90 € / kk + 1 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Poh­jois-Poh­jan­maan pe­las­tus­lai­tok­set: Uu­den­vuo­den­aat­to­na käyt­tä­mät­tä jääneet raketit saa ampua lauan­tai­na

Maanantai-illan lumimyräkässä jäivät monelta oululaiselta raketit ampumatta. Ensi lauantaina ne saa kuitenkin luvallisesti tulittaa taivaalle.

Maanantai-illan lumimyräkässä jäivät monelta oululaiselta raketit ampumatta. Ensi lauantaina ne saa kuitenkin luvallisesti tulittaa taivaalle. Oulu-Koillismaan ja Jokilaaksojen pelastusliikelaitokset ovat antaneet päätöksen, jonka mukaan raketteja saa ampua lauantaina 5. tammikuuta kello 19–20.

Lupa koskee koko Pohjois-Pohjanmaata lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia.

Vuodenvaihteen ilotulitus oli kohtalaisen runsasta, minkä vuoksi pelastuslaitokset rajasivat ilotulitteiden ampumisajan yhteen tuntiin.

Päätöksen tavoitteena on keskittää käyttämättä jääneiden ilotulitteiden ampuminen tiettyyn ajankohtaan. Samalla ratkesi ongelma, joka käyttämättä jääneiden ilotulitteiden säilyttämisestä olisi ehkä aiheutunut.

Oulun seudulla oli uudenvuodenaattona kova tuuli ja voimakas lumisade. Pelastuslaitokset suosittivat tuolloin, että ilotulitteita ei ammuttaisi voimakkaan tuulen aikana.

Sääennusteen mukaan lauantai-iltana on heikkoa etelätuulta ja kymmenkunta astetta pakkasta.

Oulun kauppatorille suunniteltua, mutta aattoiltana peruttua ilotulitusta ei lauantaina kuitenkaan nähdä.

– Emme ole keskustelleet kaupungin kanssa uuden korvaavan ilotulitustapahtuman järjestämisestä, joten nyt sellaista ei ole tiedossa, Oulun Liikekeskuksen toiminnanjohtaja Jarmo Hagelberg kertoo.

Hagelbergin mukaan ilotulitteet voidaan tarvittaessa käyttää uudelleen ainakin osin, joten poissuljettua ei ole, että ne käytettäisiin joskus myöhemmin.

Juttua päivitetty 2. tammikuuta kello 14.53. Raketteja saa ampua myös Jokilaaksojen pelastuslaitoksen alueella.