Mainos

Poh­jois-Poh­jan­maan nuorten yrit­tä­jien tuore pu­heen­joh­ta­ja Matti Jääs­ke­läi­nen lupaa lisää yh­teis­työ­tä ja uusia jäseniä

Pohjois-Pohjanmaan nuorten yrittäjien verkoston johtoryhmän tuore puheenjohtaja, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun Omapajan alue-edustaja Matti Jääskeläinen toivoo, että voisi lisätä nuorten yrittäjien yhteistyötä ja saisi toimintaan mukaan uusia jäseniä. Poppis on nuorten yrittäjien verkosto ja osa Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjät ry:n toimintaa.

Pohjois-Pohjanmaan nuorten yrittäjien tuore puheenjohtaja Matti Jääskeläi- nen haluaa olla edistämässä yrittämisen edellytyksiä yhteiskunnassa.
Pohjois-Pohjanmaan nuorten yrittäjien tuore puheenjohtaja Matti Jääskeläi- nen haluaa olla edistämässä yrittämisen edellytyksiä yhteiskunnassa.
Kuva: Anna Raudaskoski

”Olen ollut Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjien toiminnassa mukana kolmisen vuotta. Olen käynyt verkostoitumistilaisuuksissa ja muissa foorumeissa. Mielestäni tilaisuuksista saa hyvin kumppaneita mukaan omaan yritykseen, ja ylipäätään vertaistukea eri asioihin. Olen omaksunut myös erilaisia näkökulmia yrittäjyyteen, sekä myyntiin ja markkinointiin”, Matti Jääskeläinen tähdentää.

Nuorten yrittäjien toiminnan vireyttäminen on uuden puheenjohtajan mielestä tärkeää. Poppiksen johtoryhmässä on kymmenen jäsentä, jotka kuulevat mielellään nuorten yrittäjien toiveita. Pyrkimyksenä on lisätä jäsenistön kohtaamisia.

”Tavoitteena on, että kuukausittain olisi tapaamisia ja niissä saisi olla asiantuntijoita kertomassa yrittämisen eri osa-alueista. Tällä hetkellä olevan poikkeustilanteen takia olen miettinyt, että voitaisiin järjestää esimerkiksi aamutapaaminen etänä. Tilaisuudessa voisi vaikka tähän ajankohtaan liittyvä asiantuntija kertomassa vallitsevista olosuhteista, ja vastaamassa kysymyksiin. ”

"Toivon, että yrittäjyyden edellytykset lisääntyisivät yhteiskunnassa ja ihmiset löytäisivät oman yrittäjyytensä.”
Matti Jääskeläinen

BNI-toiminta ja Omapaja

Verkostoituminen on 32-vuotiaan Jääskeläisen oma juttu.

”Olemme Omapajan kautta mukana BNI:n (Business Network International) toiminnassa. Se on maailman suurimpia suositusorganisaatioita, jonka kautta haetaan liike-elämän yhteistyökumppaneita. Olen ollut kolmisen vuotta mukana, ja haluan tuoda samaa aktiivisuutta mukaan myös nuoriin yrittäjiin.”

Valtakunnallisesti toimiva Omapaja on yritys, jonka kautta voi toimia kevytyrittäjänä ilman omaa Y-tunnusta. Laskutuspalvelun lisäksi Omapaja tarjoaa valmennus- ja tukipalveluja kevytyrittäjille.

Omapajan missio on yksi syy, miksi Matti Jääskeläinen haluaa olla mukana vaikuttamassa.

”Toivon, että yrittäjyyden edellytykset lisääntyisivät yhteiskunnassa ja ihmiset löytäisivät oman yrittäjyytensä. Haluan toimintaan mukaan sekä työelämän murroksen, että eri työtapojen näkökulmia.”

Niin tärkeää kuin rentoutuminen välillä onkin, koronatilanne vaikuttaa perinteisen Nuorten yrittäjien kesätapahtuman järjestelyihin. ”Kesätapahtuma pidetään mahdollisesti etänä ja hyvinvoinnista puhuvan esiintyjän esitys striimataan kuulijoille. Tästä tapahtuman työryhmä vielä kokoustaa. Tapahtumasta tiedotetaan mahdollisimman pian lisää muun muassa Nuorten yrittäjien Poppis -facebook ryhmässä.”