Poh­jois-Poh­jan­maal­la kaksi uutta ko­ro­na­tar­tun­taa, OYSissa kolme po­ti­las­ta te­ho­hoi­dos­sa – hen­ki­lö­kun­nan testaus laa­jen­ne­taan kaik­kiin hen­gi­tys­tie­oi­rei­siin

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin alueella on todettu kaksi uutta koronavirustartuntaa.

-
Kuva: Jukka-Pekka Moilanen

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin alueella on todettu kaksi uutta koronavirustartuntaa. 

Oulun yliopistollisessa sairaalassa on hoidettavana tällä hetkellä neljä koronaviruspotilasta, joista kolme on teho- ja yksi osastohoidossa. 

Yhteensä Pohjois-Pohjanmaalla on todettu 60 koronavirustartuntaa.

Koronaepidemiaan varaudutaan OYSissa lisäkouluttamalla omaa henkilöstöä tehohoidon osaajiksi ja rekrytoimalla uutta henkilökuntaa vuodeosastoille.

– Henkilöstön tehohoidon koulutukset ovat hyvässä vauhdissa. Jotta voimme jatkossakin irrottaa henkilöstöä tehohoidon koulutuksiin, rekrytoimme parhaillaan uusia sairaanhoitajia osastoille, toteaa OYS:n hallintoylihoitaja Pirjo Lukkarila tiedotteessa.

– Saimme rekrytointi-ilmoitukseemme lähes sata vastausta. Käymme niitä parhaillaan läpi ja pian alamme pian järjestelemään töiden aloittamista.

Myös lääkäreitä rekrytoidaan. Muun muassa vastikään eläköityneitä anestesialääkäreihin on oltu yhteydessä ja kaikki ovat olleet valmiita tulemaan tarvittaessa töihin.

– Myös loppuvaiheen lääkäriopiskelijat ovat arvokas henkilöstöresurssi koronaepidemian huippuvaiheessa, kertoo OYS:n johtajaylilääkäri Juha Korpelainen.

Koronatestausta aiotaan laajentaa kattamaan OYSissa kaikki hengitystieoireita omaavat henkilökunnan jäsenet. 

Näytteiden otto ja analyysi tehdään yhteistyössä työterveys Virran kanssa. Korona-altistus tai ulkomailla oleskelu poistuvat näin ollen näytteenoton kriteereistä.

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin alueella tullaan tarkentamaan valtakunnallisen ohjeistuksen mukaisesti suojainten käyttöä eri potilasryhmien hoidossa. Tämä tulee lisäämään suojainten käyttöä erityisesti perusterveydenhuollon piirissä. Hankintoja keskistetään ja niitä tehdään yhdessä muiden yliopistosairaaloiden kanssa.