Pääkirjoitus: Kau­pun­gin elin­voi­ma ei synny it­ses­tään, siksi Oulun ko­koi­nen kau­pun­ki tar­vit­see myös aree­nan­sa

Tulipalot: Kem­pe­le­läi­nen Anu Mikkola pelasti lap­si­per­heen pa­la­vas­ta talosta

Oikeus: Knuu­ti­lan­kan­kaan uutta K-su­per­mar­ke­tia ei tar­vit­se purkaa

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Poh­jois-Poh­jan­maal­la aloi­te­taan let­to­jen in­ven­toin­ti –  ta­voit­tee­na pa­ran­taa tietoa esiin­ty­mien mää­räs­tä

Oulu

Pohjois-Pohjanmaalla on käynnistymässä lettojen inventointi, tiedottaa Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus. Letto on suotyypeistä rehevimpiä ja harvinaisimpia.

Inventoinnin tavoitteena on parantaa tiedon tasoa suojelualueiden ulkopuolisten lettojen esiintymien määrästä ja nykytilasta. Lisäksi tavoitteena on lisätä avoimesti saatavilla olevaa luontokohdetietoa. Tiedot lettojen esiintymisestä ja tilasta sekä hoito- ja ennallistamistarpeista ovat usein puutteellisia.

Noin puolet Pohjois-Pohjanmaan pinta-alasta on suota. Ravinteisimmat suot ovat keskittyneet Kuusamoon ja Oulun Kiimingin alueelle.

Inventointihanketta koordinoi Suomen ympäristökeskus ja maastotöistä vastaa ELY-keskus. Myös Metsähallituksen Luontopalvelut on yhteistyötahona. Hanke on osa ympäristöministeriön Helmi-ympäristöohjelmaa.