Unelma Hietasaaressa: Ou­lu­lais­per­he re­mon­toi vanhan puu­ta­lon oman nä­köi­sek­si

Valmistuneet: Ou­lu­lai­nen kuk­ka­kaup­pa­yrit­tä­jä myy tänä vii­kon­lop­pu­na lähes tuhat ruusua – lue, miten kukan saa säi­ly­mään pi­dem­pään

Kolumni: Oulu on jäänyt pussin pe­räl­le, ja se tekee monen arjesta rai­vos­tut­ta­van han­ka­laa ja kal­lis­ta

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Poh­jois-Poh­jan­maal­la aloi­te­taan let­to­jen in­ven­toin­ti –  ta­voit­tee­na pa­ran­taa tietoa esiin­ty­mien mää­räs­tä

Oulu

Pohjois-Pohjanmaalla on käynnistymässä lettojen inventointi, tiedottaa Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus. Letto on suotyypeistä rehevimpiä ja harvinaisimpia.

Inventoinnin tavoitteena on parantaa tiedon tasoa suojelualueiden ulkopuolisten lettojen esiintymien määrästä ja nykytilasta. Lisäksi tavoitteena on lisätä avoimesti saatavilla olevaa luontokohdetietoa. Tiedot lettojen esiintymisestä ja tilasta sekä hoito- ja ennallistamistarpeista ovat usein puutteellisia.

Noin puolet Pohjois-Pohjanmaan pinta-alasta on suota. Ravinteisimmat suot ovat keskittyneet Kuusamoon ja Oulun Kiimingin alueelle.

Inventointihanketta koordinoi Suomen ympäristökeskus ja maastotöistä vastaa ELY-keskus. Myös Metsähallituksen Luontopalvelut on yhteistyötahona. Hanke on osa ympäristöministeriön Helmi-ympäristöohjelmaa.