MM-kisat: Suvi Aherto on pais­ki­nut kaksi ja puoli vuotta hommia ko­ti­ki­so­jen on­nis­tu­mi­sen eteen

Koronarokotukset: Oulun kau­pun­ki tarjoaa nel­jät­tä ko­ro­na­ro­ko­tet­ta ilman ajan­va­raus­ta

Mainos: Juuret kas­va­vat tie­dos­ta. Tutustu Ka­le­vaan 1kk 1 €. Tilaa tästä.

Pod­cas­tin uusi kausi: toi­mit­ta­jat puhuvat haas­tat­te­lun tai­dos­ta

Avoin kysymys

Haastattelijoiden haastatteluja haastattelemisesta. Konsepti kuulostaa hengästyttävältä, mutta osaavissa käsissä se toimii.

Toimittaja Olli Seurin tuottamassa ja toimittamassa Avoin kysymys -podcast-sarjassa suomalaiset journalistit puhuvat haastattelun taidosta.

Toisen kauden ensimmäisissä jaksoissa haastattelukokemuksista kertovat vapaa toimittaja Juha Kauppinen ja oikeustoimittaja Susanna Reinboth.

Vieraat puhuvat työstään avoimesti

Toimittaja Olli Seuri on sanonut Avoin kysymys -podcastin olevan intohimoprojekti. Innostus välittyy lopputuloksesta.
Toimittaja Olli Seuri on sanonut Avoin kysymys -podcastin olevan intohimoprojekti. Innostus välittyy lopputuloksesta.

Seuri on mainio haastattelija: aiheeseen perehtynyt, hyviä kysyvä ja vierailleen tilaa antava. Vieraat taas puhuvat työstään avoimesti ja käytännöllisesti.

Talvivaara-uutisoinnista Suurella journalistipalkinnolla ja tutkivan journalismin Lumilapiolla palkittu Kauppinen kertoo pelkäävänsä haastateltavan suuttumusta.

Itseään "asiakirjauskovaiseksi" luonnehtiva, moneen otteeseen palkittu Reinboth toteaa journalismin olevan nykypäivänä monesti ihmisille soittelua ja asiakirjapyyntöjen tekoa. Hänen ja Minna Passin laajaan selvitystyöhön perustuvassa rikosdraamasarjassa Keisari Aarnio (2018) olikin annettu hieman totuutta jännittävämpi kuva journalistin arjesta.

Avoin kysymys valottaa toimittajan työtä kiinnostavasti. Haastattelufilosofian lomassa vieraat pohtivat journalismin etiikkaa, kuten haastateltavan kunnioitusta ja lähdekritiikkiä. Hyvin kiinnostava on myös Seurin ja Kauppisen keskustelu vuoden 2016 Ylegatesta.

25.8. alkaen Yle Areena