"Pit­se­ria­ma­fia" -jutun tut­kin­ta lop­pu­suo­ral­la – epäil­ty­jen jou­kos­sa ou­lu­lais­ju­ris­ti

Keskusrikospoliisin tutkinta niin sanotussa "pitseriamafia"-talousrikosjutussa on etenemässä syyttäjälle heinäkuun puolivälissä.

Monimutkaisen "Pitseriamafia" -talousrikosjutun tutkinta on siirtymässä syyttäjälle heinäkuun puolivälissä.
Monimutkaisen "Pitseriamafia" -talousrikosjutun tutkinta on siirtymässä syyttäjälle heinäkuun puolivälissä.
Kuva: Kontiainen Jarmo

Keskusrikospoliisin tutkinta niin sanotussa "pitseriamafia"-talousrikosjutussa on etenemässä syyttäjälle heinäkuun puolivälissä. Kaleva uutisoi helmikuussa 2015 ulkomaalaistaustaisiin pitseriayrittäjiin kohdistuvasta laajasta rikoskokonaisuudesta, johon kuuluu muun muassa epäilyjä törkeästä kiristyksestä ja useista talousrikoksista.

Keskusrikospoliisin rikoskomisario Ari Kouvan mukaan talousrikoksista epäillään noin kymmentä henkilöä. Osalla heistä on ulkomaalaistaustaisia. Epäiltyjen joukossa on myös oululainen juristi.

– Häntä epäillään avunannosta tässä kuviossa. Juristi on tehnyt lähinnä asiaan liittyviä sopimuksia osapuolten välillä, Kouva sanoo.

Talousrikoksien päätekijäksi epäillään miestä, joka on pyörittänyt yhteensä kuutta pitseriaa Oulun alueella. Talousrikoskuvioon liittyy myös avunantajia ja esimerkiksi työmarkkinatukien väärinkäytöksiä.

– On haettu perusteettomia tukia, kun ollaan esimerkiksi töissä tai koulussa. Ihan tällainen perinteinen kuvio. Päätekijä on hakenut tukia myös omalle äidilleen, Kouva kertoo.

Kouva kuvailee talousrikoskokonaisuutta hyvin monimutkaiseksi ja -muotoiseksi.