Kotimaa

Mainos

Pitseriasukua epäillään yrittäjien pai­nos­tuk­ses­ta Oulun seudulla - "Muistuttaa mafioita"

KUVA: Heidi Risto
Kotimaa 6.2.2015 6:06
Kaleva

Keskusrikospoliisi tutkii laajaa ulkomaalaistaustaisiin pitseriayrittäjiin kohdistuvaa rikoskokonaisuutta.

Se epäilee, että useita pitserioita Oulun seudulla pyörittävä maahanmuuttajataustainen suku yrittää estää uusien pitseriayrittäjien perustamisen lähialueelleen.

Kalevan saaminen tietojen mukaan turkkilaistaustainen pitseriasuku on uhkaillut useiden vuosien aikana vakavalla väkivallalla alueelle pyrkineitä uusia maahanmuuttajataustaisia yrittäjiä, jotta nämä eivät avaisi kilpailevaa pitseriaa ”heidän reviirilleen”.

Keskusrikospoliisi vahvistaa tutkivansa ulkomaalaistaustaisen pitseriasuvun tekemäksi epäiltyä kiristyssarjaa. Se ei kommentoi suvun etnistä alkuperää mitenkään.

”Muistuttaa mafioita”

Yksi poliisitutkinnassa olevista tapauksista on syksyltä 2013. KRP epäilee, että maahanmuuttajataustainen yrittäjä halusi tuolloin avata pitserian Oulun seudulle ja hankki uudet toimitilat sitä varten. Hän oli jo kalustanut ravintolansa lähes valmiiksi, kun muutaman kilometrin päässä omaa pitseriaansa pyörittävän turkkilaissuvun edustajat ottivat häneen yhteyttä.

Häntä uhkailtiin avaamasta ravintolaa ja häneltä vaadittiin useiden kymmenien tuhansien eurojen sakkorahaa edes aikeista tehdä tämä. Lisäksi häntä vaadittiin luovuttamaan uuden ravintolansa välineistöä.

Painostuksen jälkeen yrittäjä vetäytyi suunnitelmistaan ja toinen yrittäjä avasi ravintolapaikalle erityyppisen ruokailupaikan.

KRP:n käsityksen mukaan kiristyksistä epäilty pitseriasuku ei ole keskittynyt toimimaan vain Oulussa, vaan sen jäseniä on ollut yrittäjinä muun muassa Rovaniemellä Lappeenrannassa, Joensuussa, Tampereella ja Jyväskylässä.

Tapauksen tutkinnanjohtaja KRP:n rikoskomisario Ari Kouva näkee ilmiössä jopa viitteitä järjestäytyneestä rikollisuudesta.

”Toiminta muistuttaa ulkomaisia mafioita, jotka sopivat keskenään, kuka saa tehdä ja mitä.”

Lue lisää 06.02.2015 Kalevasta.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS
Mainos

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (59)

Voi voi, taas meni poliisin kova työ hukkaan. Olisi hyvä saada heille lisäkoulutusta näihinkin asoihin, ettei niin kovasti tuhlattaisi meidän veronmaksajien rahoja. Syyttäjä taas pani polliisia kaksnolla. Syyttäjä kirjoittaa, ei ole tapahtunut mitään rikosta.Normaali kilpailukieltosopimus. Tutkiva poliiisi ei vaan ollut koskaan edes kuullut moisesta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

olen jo vuosia sitten lopettanut asioinnin tälläisissa paikoissa. opettelin tekemään hyvää pizzaa kotona.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tälläisen toiminnan jälkeen on suljettava kaikki suvun omistamat pitseria pysyvästi .

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mieluummin maksan vähän enemmän kotimaisesta pizzasta monesta eri syystä...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ihanku tämä olisi joku uusi uutinen. Tätä on tapahtunutpitkään, eikä toiminta ole jäänyt pelkkään uhkailuun. Suomessa noudatetaan Suomen lakia ja se koskee kaikkia... Myös turkkilaisia. Hyvä että uutisoidaan. En aio rahojani noihin paikkoihin laittaa, eikä kannata muidenkaan tukea mafian toimintaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hommahan alkaa mennä roiskeläppäkauppiaiden kohdalla oulunseudulla samaa mallia kuin kieltolainajan Yhdysvalloissa - Olihan Al Caponekin virallisesti huonekalukauppias...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

jos joku tällä kylällä muistuttaa mafiaa niin se onkyllä muuan A:lla alkava kauppa jota hallinoi sekalainen sakki pinnalle pyrkiviä pikkupoliitikkoja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämä mafia muistuttaa myös siitä, että meillä pitserioiden lisäksi on ketjutettu hampurilaisravintolat. Ei enää ole yksityisiä makkarakoppeja ja hampurilaispaikkoja kovin paljoa Oulussa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei oo vanahaa kunnon Hintan rilliä ollu ennää herran aikoihin., Sitä pellonlaidassa seissyttä, sen pellon, missä nyt on taloja täynnä ja mistä sai Renun Erikoisia. Siitä on muisto vaan... ja näläkä tullee kun muistelee.,.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

HYvä että saatiin kiinni. Mutta miten estät toiminnan jatkumisen vähän ajan kuluttua uudella nimellä uudessa paikassa. Muutenkin käyn harvoin pitsapaikoissa, nyt katon että ne omistaa suomalainen. Harmillista, mutta niin se vain menee.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Meillä loppui pitserian pitsan syönti. Hyviähän ne kyllä ovat, mutta en enää maksa mafialle. Jos pitsaa alkaa tekemään mieli, teemme itse.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jees. Nyt muisti palailee pätkittäin. Siinähän se Vesuvius oli siinä syvennyksessä. Meni se Uudenkadun ja Asemakadun risteys nyt ajatuksissa sekaisin. Siellä Vesoviuksessa söin elämäni ensimmäisen pitsan joskus 80-luvun alussa...ja sen jälkeen useammankin. Kiitti myös tuostakin oikaisusta, että missä se lentokone oli..sekin oli hyvä pitseria se No.1. Eikös siitä ollut joku vuosi sitten Kalevassa uutista, että se koneen raato oli löytynyt jonkun talon ullakolta/kellarista ja omistusoikeuksista ei oikein ollut tietoa. Missähän mahtaa olla nyt ?

Nimimerkille "Kuuno" voisin sanoa, että älä nyt viitsi joka asiasta hermojasi menettää. Tosin totuus on se, ettei sellaisia pitserioita enää vaan ole. Ei miljööltään eikä ruoan tasolta :) Voi niitä aikoja...:))

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Johan selittääkin, että miksi Oulussa pizzojen hinnat ovat yli kaksinkertaistuneet tällä vuosituhannella. Kun yksi kartelli pyörittää koko hommaa, niin saa määrätä mieleisensä hintatason ja kilpailijoita ei päästetä bisneksiin vaikuttamaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

maksakaa aina pankkikortilla - käteinen helppo laittaa kassan ohi ! Mutta pitsa silloin tällöin on nam, ainakin meilläpäin tosi hyviä ovat.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (59)
Mainos
Mainos

Uutisvirta

149
Kaupasta saa maaliskuusta alkaen nelosolutta – eduskunta päätti alkoholiprosentin noususta kahdessa tiukassa äänestyksessä
50
"Prinssiä" epäillään törkeistä talousrikoksista - Rami Jaberina tunnetun miehen yrityksen konkurssi raukesi varojen puutteeseen
37
Ylen väittely: Uhkaako Venäjän karhu Suomea vai ei? Huhtasaari pitää naapuria potentiaalisena uhkana
32
Kristillisten Päivi Räsäsen viivytysyritys epäonnistui - alkoholilain kiivas käsittely jatkui yötä vasten
30
Tulevatko vahvat oluet ruokakauppoihin? - Pitkä kiista voi ratketa tänään eduskunnan äänestyksissä
29
Näin Oulun vaalipiirin kansanedustajat äänestivät alkoholin prosenttirajan nostosta
26
Ammattivalittajat pois jarruttamasta kaavoitusta, vaatii Rakennusteollisuuden uusi johtaja Aleksi Randell

Etusivulla nyt

Mainos

Paikallissää

Jari ja sarjakuvat

Jari

14.12.

Naapurit

15.12.

Fingerpori

15.12.
Mainos
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image