Hoitojonot: Pohde aikoo purkaa ti­lan­net­ta vuok­ra­työ­voi­mal­la ja li­sä­työl­lä

Sää: Katso miten Oulussa nau­tit­tiin kesän lämmön pa­luus­ta

Luitko jo tämän: OYSissa on jou­dut­tu sul­ke­maan kym­me­nen leik­kaus­sa­lia

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi + Lauantai 15,90 €/kk

Tilaajille

Pillitä Elli pillitä -biisi soi, vaikka data ei suo­sio­ta paukuta – paluun tekevä Te­ho­se­koi­tin rustaa keik­ka­lis­tan her­käl­lä kor­val­la

Yhtyettä kuullaan lauantaina Suomipop Festivaalilla ja luvassa voi olla myös uusi kappaleyllätys

Tehosekoitin Ouluhallissa vuonna 2000.
Tehosekoitin Ouluhallissa vuonna 2000.
Kuva: Leinonen Jukka

Aktiiviurallaan Tehosekoitin saattoi poimia keikkaohjelmistoonsa kappaleita, joiden se tiesi olevan suuren yleisön makuun omituisia. Paluukeikkojensa biisilistaa pähkäillessään yhtye on kuitenkin ajatellut nimenomaan yleisöä ja analysoinut jopa suoratoistopalveluiden striimausdataa.

– Emme ole orjallisesti sen perusteella menneet, mutta sieltä on saanut osviittaa siitä, mitä jengi haluaa kuulla. Ja on myönnettävä, että jonkin verran on tullut yllätyksiä.

– Jollekin biisille, jota emme ole soittaneet livenä, tai jota emme ole itse pitäneet kummoisena, tuntuukin riittävän ystäviä, ja vastaavasti joku, jolla olemme ajatelleet rokkaavamme kovasti, ei kiinnostakaan niin paljoa, kitaristi Matti Mikkola kertoo.

– Meillä esimerkiksi on ollut tapana lopettaa keikkaa Pillitä Elli pillitä -biisiin, ja on ollut yllätys, miten vähän sitä on kuunneltu.

–  Se ei tietenkään ole koko totuus, ja kyllä me sen biisin edelleen soitamme. Ja vastaavasti biisit, kuten Mun tähteni ja Joku kuten minä, joita olemme itse pitäneet epäonnistuneina, tuntuvat olevan aika suosittuja.

Suomipop Festivaalilla Tehosekoittimelta saatetaan kuulla myös täysin uusi kappale.

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.