Pääkirjoitus: Pu­heen­joh­ta­jil­ta läh­te­nyt mopo käsistä – jäitä hattuun vaa­li­ten­teis­sä, mallia poh­joi­ses­ta

Kaleva selvitti: Ase­ma­kaa­vois­ta va­li­tuk­set menevät läpi ää­rim­mäi­sen harvoin

Luitko jo tämän: Pohde ei ole saanut pal­kan­mak­sua vie­lä­kään kun­toon, hoi­ta­jat rai­vois­saan

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Kaleva Digi + Lehti 2 kk 59,90 euroa

Pääkirjoitus
Tilaajille

Piispat tyyn­nyt­tä­vät myrskyä samaa su­ku­puol­ta olevien parien vih­ki­mi­ses­tä – so­pu­rat­kai­sua kirkon jä­se­nis­töä ja työn­te­ki­jöi­tä ja­ka­vas­sa kiis­tas­sa ei ole aivan pian luvassa

Evankelisluterilaisen kirkon piispakunta aikoo osoittaa aiempaa suurempaa lempeyttä homopareja vihkiviä pappeja kohtaan. Kysymykseen samaa sukupuolta olevien parien vihkimisestä ei kuitenkaan ole näkyvissä sopuratkaisua.

Muutama vuosikymmen sitten Suomen evankelisluterilaisessa kirkossa käytiin tiukkaa kiistaa naisten oikeudesta toimia pappina. Jo silloin ennakoitiin, että ainakin yhtä vaikeaksi teemaksi nousee kirkon suhtautuminen homoseksuaaleihin ja näiden vihkimiseen.

Juuri näin kävi, eikä väännölle näy loppua. Asiaa monimutkaistaa se, että punnintaan vaikuttavat sekä maalliset lait että opilliset kannat.

Yhteen osakysymykseen saatiin selvyys syyskuussa. Silloin Korkein hallinto-oikeus (KHO) antoi ratkaisun siitä, voiko tuomiokapituli antaa varoituksen papille, joka on vihkinyt avioliittoon samaa sukupuolta olevan parin.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.