Piiskaa ja ve­to­apua opis­ke­lu­ka­ve­ril­ta

Kunnianhimo ja motivaatio ajoivat Jukke Malvalehtoa ja Tuomas Siposta opinnoissa vinhaa vauhtia. Välillä miehillä myös heräsi halu päihittää toinen, tai pystyä vähintäänkin yhtä hyvään suoritukseen.

Tuomas Siponen (vas.) ja Jukke Malvalehto haluavat menestyä työurallaan yhtä hyvin kuin opinnoissaan. Kuvassa näkyvä veistos on Veijo Ulmasen Akku-niminen työ.
Tuomas Siponen (vas.) ja Jukke Malvalehto haluavat menestyä työurallaan yhtä hyvin kuin opinnoissaan. Kuvassa näkyvä veistos on Veijo Ulmasen Akku-niminen työ.

Kunnianhimo ja motivaatio ajoivat Jukke Malvalehtoa ja Tuomas Siposta opinnoissa vinhaa vauhtia. Välillä miehillä myös heräsi halu päihittää toinen, tai pystyä vähintäänkin yhtä hyvään suoritukseen. Olipa päällimmäinen syy mikä tahansa, Malvalehto ja Siponen suorittivat tuotantotalouden kandidaatin sekä maisterin tutkinnot reilussa kahdessa vuodessa.

Malvalehto ja Siponen nauravat, kun heitä onnittelee yli-inhimillisestä suorituksesta.

Tuoreiden diplomi-insinöörien mukaan yliopisto-opinnot on mahdollista suorittaa nopeasti, kunhan asiat suunnittelee perusteellisesti.

"Olen oppinut tulemaan vähällä toimeen ja käytän resurssit oikein. Meillä on kilpaurheilutausta, joten kurinalaisuus on tullut tutuksi. Tärkeimpänä periaatteena on ollut tehdä kaikesta vain oleellinen", miettii Siponen.

"Emme kuitenkaan ole menneet sieltä, missä aita on matalin. Molemmilla on tutkinnosta ja lopputyöstä erinomaiset arvosanat. Siitä huomaa, että olemme myös sisäistäneet kurssisisällöt", Malvalehto kertoo.

Malvalehto ja Siponen ystävystyivät opintojensa alkutaipaleella. Molemmilla oli alunperin tavoitteena valmistua normaalissa tahdissa. Nälkä kasvoi kuitenkin syödessä ja jo ensimmäisen vuoden jälkeen he olivat tehneet johtopäätöksen, että parikin vuotta riittää.

"Kokonaisuuksien hahmottaminen, analyyttinen lähestymistapa ja ongelmaratkaisutaidot ovat auttaneet urakassa. Kaverin kanssa kursseja on voinut suorittaa yhteistyössä. Jos toinen meinaa väsähtää, on toinen vetänyt pulkkaa", toteaa Siponen.

Lue lisää keskiviikon Kalevasta!