Analyysi: Oulun jät­ti-in­ves­toin­nit kan­nat­taa tehdä vaikka ris­kil­lä

Oulu: Täh­ti­tor­nin kah­vi­lan tu­ki­muu­ri on vaa­ras­sa sortua

Varkaudet: Ruo­ka­var­kaat vievät aiempaa isompia saa­lii­ta, va­ras­hä­lyt­ti­met otettu apuun

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Piik­ki­kam­mon yli voi päästä

Nyt koronarokotuksien aikaan julkisuudessa on monesti kauhisteltu rokotustapahtuman näyttämistä ja puhuttu piikkikammoisille aiheutuvasta ahdistuksesta. Lohdutukseksi ajattelin kertoa yhden piikkikammoisen ”kohtalosta”, eli oman kokemukseni.

Pikkupoikana jouduin laboratoriotutkimuksiin sairastelujen vuoksi ja erään laboratorion hoitajaharjoittelijan epäonniset näytteenottoyritykset aiheuttivat itselleni hirveän piikkikammon. Tuo kammo vaivasi minua aikuistumisen kynnykselle asti.

"No, nahkaani on tökätty piikki poikineen vuosien varrella, mutta ahdistusta en enää koe, se jäi sinne verenluovutukseen."

Kunnes: Kotipaikkakunnallani oli yleinen verenluovutustilaisuus. Mietiskelin minuuttitolkulla luovutuspaikan pihalla mitä tehdä, kunnes rohkaistuin kävelemään sisään. Alkurutiinien jälkeen minut ohjattiin luovutuspetille, paikalle tuli ystävällinen hoitaja ja ajattelin sitä kipua, joka kohta tulee.

Vaan eipä tullut, neula oli käsivarressa ennen kuin ehdin reagoida mitään. Hölmönä katselin veripussin täyttymistä. Piikkikammo jäi siihen paikkaansa.

No, nahkaani on tökätty piikki poikineen vuosien varrella, mutta ahdistusta en enää koe, se jäi sinne verenluovutukseen. Auttaisiko tämä kertomus jotakuta piikkiahdistuksen yli?

Jukka Kärkkäinen

Oulu

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.