
Vuoden 2020 alussa toimintansa Haukiputaan Kuivalanperällä aloittanut Panimo Narri on uusin tulokas oululaisten pienpanimoiden vireällä kentällä. Yrittäjä Janne Översti pyörittää panimoa yksin mäskäyksestä myyntiin; Överstin omakotitalon yhteydessä sijaitsevan panimon myymälä toimii tuulikaapista käsin.
– Siitä ei paljon pienemmäksi pääse, panimoyrittäjä tuumaa.
Yhden miehen panimossa syntyy tällä hetkellä noin 500 litraa olutta kuukaudessa ja kapasiteettia on vielä varaa lisätä. Narrin ensimmäinen vuosi on ollut poikkeuksellinen, sillä koronavuosi on koetellut pahasti pienpanimo-oluille tärkeää ravintolakysyntää. Ensi vuoteen on tarkoitus lähteä uudella strategialla, Översti toteaa.
Narrin yrittäjä aloitti oluen valmistuksen reilut kymmenen vuotta sitten, kun hän rupesi perehtymään oluttyyleihin, joita hänen kotipaikkakunnaltaan Kalajoelta ei löytynyt kaupasta tai Alkon hyllyltä.
Oluen paneminen kiinnosti myös Överstin kaveripiirissä. Alun perin suunnitelmissa oli yhteisen pienpanimon perustaminen.
– Aloimme suunnittelemaan panimon pystyttämistä joskus vuonna 2015 Oulussa.