vastaa kyselyyn: Tuetko työn­te­ki­jä­jär­jes­tö­jen mie­len­il­mauk­sia ja lak­ko­ja?

Liikenne: Testaa Kalevan vi­sal­la, pär­jäi­sit­kö Oulun han­ka­lim­mis­sa ris­teyk­sis­sä

Jääkiekko: Miksei Saku Mäen­alas­ta pääs­tet­ty NHL-lei­ril­le?

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi + Lauantai 15,90 €/kk

Pe­rus­suo­ma­lais­ten ryh­mä­joh­ta­ja al­le­kir­joit­taa Hal­la-ahon kri­tii­kin - "Ei tie­tois­ta hys­syt­te­lyä"

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän johtajan Jari Lindströmin mielestä Jussi Halla-aho on oikeassa siinä, että Perussuomalaiset on pitänyt liian vähän esillä maahanmuuttokysymyksiä.

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän johtajan Jari Lindströmin mielestä Jussi Halla-aho on oikeassa siinä, että Perussuomalaiset on pitänyt liian vähän esillä maahanmuuttokysymyksiä.

Lännen Median lehtien haastattelussa sunnuntaina Perussuomalaisten europarlamentaarikko Halla-aho arvosteli puoluejohtoa maahanmuuttokysymysten suoranaisesta välttelystä.

Lindströmin mielestä puoluejohto ei ole keskustelua tietoisesti hyssytellyt.

– Ei sitä ole hyssytelty. Maahanmuutto oli meille viime vaaleissa keskeinen teema. Allekirjoitan sen, että sitä pitää enemmän pitää esillä, Lindström sanoo.

Halla-aho arvioi haastattelussa, että puoluejohto ei ymmärrä, että kriittinen suhtautuminen maahanmuuttoon on keskeinen osa Perussuomalaisten kannatusta. Ylen tuoreessa kyselyssä puolue mittautti alhaisimman kannatuslukemansa tällä vaalikaudella, 13,3 prosenttia.

Myös Lindström uskoo, että vaitonaisuus maahanmuuttopolitiikasta syö kannatusta.

– Tästä olen Jussin kanssa samaa mieltä. Meillä on tässä ja monessa muussakin asiassa se ongelma, että me kansanedustajat hautaudumme eduskuntaan ja kuvittelemme, että ihmiset seuraavat tarkasti, mitä me siellä teemme.

Lindström muistuttaa, että Perussuomalaisten kansanedustajat ovat eduskunnassa suhtautuneet kriittisesti, kun salissa on käsitelty maahanmuuttoon liittyviä asioita.

Halla-aho sanoi haastattelussa, että puolueen puheenjohtaja Timo Soini on tehnyt selväksi, ettei maahanmuutto häntä henkilökohtaisesti kiinnosta. Halla-aho arvioi, että kenttäväki on Soinin kanssa eri mieltä.

Lindströmin mielestä maahanmuuttoteeman nuupahtamista ei voi panna Soinin piikkiin.

– Ei tämä Soinista johdu, kyllä tässä pitää itse kunkin mennä peilin eteen, Lindström sanoo.

Lindström sanoo, että maahanmuutosta on tulossa yksi Perussuomalaisten kärkiteemoista kevään eduskuntavaaleissa.

– Kaikkeen liittyy talous- ja työllisyys. Maahanmuuttokeskustelua ei voi ohittaa. On selvä asia, että meidän täytyy terveellä tavalla itsekkäästi katsoa, mihin meidän rahamme riittävät, Lindström sanoo.