Yleisurheilu: Mün­che­nin EM-päi­vä­kir­ja: Kaksi co­la­juo­maa? 13 euroa, bitte

Pääkirjoitus: Salman Rush­dien puu­ko­tus avaa ikävän näkymän eteen­päin

Pe­rus­suo­ma­laisil­ta vä­li­ky­sy­mys polt­to­ai­nei­den ja sähkön hin­to­jen nou­sus­ta

Puolue vaatii veronalennuksia ja ilmastotavoitteiden alentamista.

Helsinki
Perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra.
Perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra.
Kuva: Pekka Sipola/Compic

Perussuomalaiset jättää välikysymyksen polttoaineiden ja sähkön hintojen noususta ja hallituksen kyvyttömyydestä reagoida tilanteeseen. Hintojen nousu kasvattaa liikkumisen ja asumisen kustannuksia ja heikentää merkittävästi pieni- ja keskituloisten ostovoimaa, perusteli puheenjohtaja Riikka Purra.

– Nyt ei riitä huolestuneisuus ja päivittely. Kansalaiset tarvitsevat näkymän siitä, miten tilannetta tullaan helpottamaan, Purra tviittasi.

Purran mukaan inflaatio on kiihtynyt pahemmin kuin asiantuntijat ovat ennustaneet. Kalliit hinnat vaikuttavat esimerkiksi siihen, kannattaako töissä enää käydä. Ongelma kohtaa pahiten suurten kaupunkien ulkopuolella asuvia.

Purra paheksui valtiovarainministeri Annika Saarikon (kesk.) eduskunnan kyselytunnilla joulukuussa antamaa vastausta, että kovien sähkölaskujen kanssa kamppailevat voivat tukeutua sosiaaliturvaan. Purran mukaan perussuomalaiset pitää esitettyä ratkaisua ylimielisenä.

– Me vaadimme polttoaineiden ja sähkön hintoja alentavia kansallisia toimia, kuten veronalennuksia. Hallitus levittää kätensä syyttäen maailmanmarkkinahintoja ja väittää, etteivät he voi mitään asialle. Tämä ei ole totta. Hintoihin vaikutetaan merkittävästi kansallisin toimin. Esimerkiksi kireä jakeluvelvoite nostaa hintaa entisestään, Purra moitti tiedotteessa.

Purran mukaan hallituksen ilmastopolitiikka pahentaa tilannetta, heikentäen Suomen kilpailukykyä.

– Hallituksen on peruutettava muita maita kireämmästä hiilineutraalisuustavoitteesta. Suomalaisia ei voi ilmastokurjistaa kahdesta suunnasta, sekä yliampuvilla kansallisilla toimilla että suostumalla kaikkeen, mitä EU:sta kehdataan ehdottaa, Purra vaati.