Vaalikone: Löydä sinulle sopivin ehdokas Kalevan vaa­li­ko­nees­ta

Pääkirjoitus: Kisa vaalien yk­kös­pai­kas­ta on nyt huip­pu­ki­reä, ja siksi pienet mo­kai­lut tai on­nis­tu­mi­set voivat rat­kais­ta lop­pu­tu­lok­sen

Rikokset: Yli­vies­kan kou­lu­puu­ko­tuk­ses­ta epäilty van­git­tu

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan kesän ajalle - tutustu ja hae tästä

Pe­rus­suo­ma­lai­set va­lit­ta­vat hal­lin­to-oi­keuk­siin ul­ko­il­ma­kam­pan­join­tia vai­keut­ta­vis­ta avien ra­joi­tuk­sis­ta

Helsinki

Perussuomalaiset on valittanut hallinto-oikeuksille aluehallintovirastojen (avi) päättämistä ulkoilmatapahtumien rajoituksista, jotka vaikeuttavat puolueiden kampanjointia aluevaaleissa.

Perussuomalaisten puoluesihteeri Arto Luukkanen perustelee valitusta tiedotteessa sillä, että sekä THL:n että sosiaali- ja terveysministeriön mukaan ulkona tapahtuva vaalitoiminta on pienen riskin toimintaa.

– Perussuomalainen kansanliike on muista poiketen vaalikampanjoinut aina pääasiassa toreilla. Nyt perussuomalainen kampanjointi estetään virkamiespäätöksillä monilla vahvimmilla kannatusalueillamme, Luukkanen sanoo.

Helsingin Sanomien mukaan valituksia on jo tehty Pohjois-Suomen ja Itä-Suomen hallinto-oikeuksiin ja lisävalituksia on työn alla.