Vanhat kuvat : Näin teol­li­suus tuli Rus­koon, myös kaa­to­pai­kan alue ke­hit­ty­nyt val­ta­vas­ti

Luitko jo tämän? : Maan­tiel­lä liikkuu en­nä­tyk­sel­li­sen paljon käyt­tö­kiel­los­sa olevia autoja

Kolumni: Itämeri on Suomen elä­män­lan­ka, jonka häi­riöi­hin on nyt vii­sas­ta va­rau­tua

Pe­rus­suo­ma­lai­set kri­ti­soi­vat omia mi­nis­te­rei­tään - Lind­ström avio­liit­to­lais­ta: "Vel­vol­li­suu­te­ni on esi­tel­lä"

Perussuomalaisten kansanedustajat kritisoivat myös oman puolueensa ministereitä, kun eduskunta keskusteli lainmuutoksista, joita jo vahvistettu avioliittolain muuttaminen sukupuolineutraaliksi edellyttää.

Oikeus- ja työministeri Jari Lindström (ps.)
Oikeus- ja työministeri Jari Lindström (ps.)
Kuva: Joel Maisalmi

Perussuomalaisten kansanedustajat kritisoivat myös oman puolueensa ministereitä, kun eduskunta keskusteli lainmuutoksista, joita jo vahvistettu avioliittolain muuttaminen sukupuolineutraaliksi edellyttää. Oikeus- ja työministeri Jari Lindström (ps.) sanoi esittelevänsä vastahakoisesti liitännäislakimuutokset.

Esimerkiksi Mika Niikko (ps.) kysyi lähetekeskustelussa, miksi ministerit eivät tuo eduskuntaan vain oikeaksi kokemiaan lakeja.

- On huolestuttavaa, että asetusta ajetaan niin kiireellä vieläpä oman ministerimme toimesta, Niikko sanoi.

Viime viikolla Lindström ei esitellyt lakimuutoksia valtioneuvostossa, sillä hän ei ollut paikalla.

- Kantani ei ole muuttunut lakiin, mutta velvollisuuteni on esitellä, Lindström sanoi eduskunnassa.

Esityksen mukaan parisuhteensa rekisteröineet puolisot voisivat yhteisellä ilmoituksella muuttaa rekisteröidyn parisuhteen avioliitoksi. Uusien parisuhteiden rekisteröinnistä luovuttaisiin.

Transseksuaalin sukupuolen vahvistamisesta annetusta laista poistettaisiin vaatimus, jonka mukaan sukupuolen vahvistamista hakeva henkilö ei saa olla avioliitossa tai rekisteröidyssä parisuhteessa.

Lapsen uskonnosta päättäisivät aina huoltajat yhdessä. Samaa sukupuolta olevat aviopuolisot voisivat myös adoptoida yhdessä.

Esitys ei sisällä muutoksia sosiaaliturvaetuuksia tai sosiaali- ja terveyspalveluita koskeviin lakeihin. Niitä koskeva esitys valmistellaan sosiaali- ja terveysministeriössä.

Lakien on tarkoitus tulla voimaan maaliskuun 2017 alusta.