Liikenne: Useat ket­ju­ko­la­rit lait­toi­vat Oulun ja Kem­pe­leen lii­ken­teen se­kai­sin

Mielenterveys: OYSin nuo­ri­so­psy­kiat­rian osas­tol­la toi­vo­taan apua kesällä avat­ta­vas­ta syö­mis­häi­riö­kes­kuk­ses­ta

Luitko jo tämän: Nyt puhuu Kärp­pien pu­heen­joh­ta­ja Heikki Kont­sas, mutta hen­ki­lös­tö­vaih­dok­sis­ta hän vai­ke­nee

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Kaleva Digi + Lehti 2 kk 59,90 euroa

Tilaajille

Peliala on tehnyt pysyvän val­lan­ku­mouk­sen tu­lo­kär­jes­sä – Pro­fes­so­ri Olli So­ta­maa: "Suo­mes­sa on nyt en­nä­tyk­sel­li­sen paljon ko­ke­mus­ta siitä, miten me­nes­tys­pe­le­jä teh­dään"

Ansiokärjen top 10 -lista on peliteollisuuden miehittämä. Verotilastot tuovat esiin jättimenestyjiä, mutta myös konkurssit kuuluvat kovasti kilpailtuun pelialaan. Epäonnistumiset tuovat tärkeää oppia uusiin pelihankkeisiin.

Peliyhtiö Supercellin toimitusjohtaja Ilkka Paananen (vas.) ja luova johtaja Mikko Kodisoja loivat suositun Clash of the Clans -pelin jo vuosia sitten. Kaksikko poseerasi pelistä tutun barbaarihahmon takana lokakuussa 2013, jolloin japanilainen teleoperaattori SoftBank ja peliyhtiö GungHo ostivat 51 prosentin osuuden Supercellistä. Kauppahinta oli tuolloin 1,1 miljardia euroa.
Peliyhtiö Supercellin toimitusjohtaja Ilkka Paananen (vas.)

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.