Parkkipaikat: Ko­ko­sim­me Oulun park­ki­hal­lit kar­tal­le ja sel­vi­tim­me, mitä pit­kä­ai­kai­nen py­sä­köin­ti maksaa

Kolumni: Kas­vaa­ko Teams-opis­ke­li­jois­ta it­se­op­pi­nei­ta hui­ja­rei­ta?

Luitko jo tämän: Täh­ti­tor­nin kah­vi­lan tu­ki­muu­ri on vaa­ras­sa sortua

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Pe­las­tus­lai­tos muis­tut­taa ju­han­nuk­sen juh­li­joi­ta: Met­sä­pa­lo­va­roi­tus on voi­mas­sa – ”Ju­han­nus­ko­kot jäävät nyt polt­ta­mat­ta”

Jos olosuhteet muuttuvat niin radikaalisti, että metsäpalovaroitus poistuu, on sytyttäjän muistettava aina, että hän vastaa tekemisistään.

Juhannuskokot jäävät näillä näkymin polttamatta suurimmassa osassa Suomea, sillä metsäpaloitusvaroitus on voimassa tiettyjä Lapin osia lukuun ottamatta koko maassa. Arkistokuva.
Juhannuskokot jäävät näillä näkymin polttamatta suurimmassa osassa Suomea, sillä metsäpaloitusvaroitus on voimassa tiettyjä Lapin osia lukuun ottamatta koko maassa. Arkistokuva.
Kuva: Miina Ojanper‰

Metsäpalovaroitus on tällä hetkellä voimassa lähes koko Suomessa. Vain osassa Lapin maakuntaa varoitus ei tällä hetkellä ole voimassa.

Tämä tarkoittaa sitä, että nuotiota tai avotulta ei saa sytyttää.

– Juhannuskokot jäävät nyt polttamatta, toteaa Jokilaaksojen pelastuslaitos tiedotteessaan.

Jos olosuhteet kuitenkin muuttuvat niin radikaalisti, että metsäpalovaroitus poistuu, on sytyttäjän muistettava aina, että hän vastaa tekemisistään.

– Harkinta paikan, ajan ja olosuhteiden osalta kannattaa tehdä huolella, Jokilaaksojen pelastuslaitokselta muistutetaan.

Pelastuslaitos korostaa myös vesille mieliviä. Uimataito on syytä arvioida oikein, ettei lähde liian pitkälle. Veneillessä pelastusliivit pelastavat vain, jos ne on puettu päälle.

Jos näistä vinkeistä huolimatta jotain vakavaa sattuu tai uhkaa sattua, on syytä soittaa epäröimättä yleiseen hätänumeroon 112. Pelastuslaitos kehottaa hankkimaan puhelimeen myös 112-sovelluksen.