Liikenne: Täys­säh­kö­tak­sit yleis­ty­vät Oulun tol­pil­la

Kolumni: Ei kannata sai­ras­tua, jos asut syr­jä­se­dul­la

Oulu: Kii­ke­liin suun­ni­tel­tu me­ri­kyl­py­lä hakee jälleen li­sä­ai­kaa – ja on to­den­nä­köi­ses­ti saa­mas­sa sitä

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Tilaajille

Pekka Haa­vis­to avoi­me­na Af­ga­nis­ta­nin pe­las­tus­ope­raa­tios­ta ja pa­ko­lai­sis­ta: "Nuorin Suomeen eva­kuoi­tu oli 18 päivää vanha – menihän se tun­tei­siin"

Ulkoministeri Pekka Haavisto kertoo haastattelussamme näkemyksensä romahtavasta Afganistanista ja uudesta terroriuhasta siellä sekä Suomen evakuointitoimista 414 ihmisen tuomiseksi turvaan. Kaikkiaan Suomi sai evakuointipäivinä 8 000 yhteydenottoa ja puhelua. Pakolaiskriisi Valko-Venäjän rajoilla on Haaviston silmissä ilmiselvää hybridivaikuttamista, jonka tarkoitus on kiusata Eurooppaa.

Kun ulkoministeri Pekka Haavisto (vihr.) isännöi kahdentoista EU-maan ulkoministerien kokousta Hämeen rauhaisissa maisemissa Vanajanlinnassa tällä viikolla, ministereitä huoletti eniten näkymä Taleban-talouden romahtamisesta.

Kun suurimmassa vaarassa olleiden evakuoinnit Kabulin lentokentältä on saatu päätökseen, horisontissa siintää uusi kauhuskenaario ja pakolaisuuden toinen aalto.

Euroopassa siirtolaisuuden pakkaa sotkee Aljaksandr Lukashenka, jonka maasta pakenee ulkomaille väkivallan ja vankilatuomioiden uhkaamia valkovenäläisen opposition edustajia. Nahkansa pelastaakseen itsevaltainen johtaja on järjestänyt EU-rajoilleen toisenlaisen pakolaisvirran – houkuttelemalla lentokoneittain ihmisiä Minskiin ja sieltä edelleen turvapaikan hakuun länteen.

Kiireinen Haavisto istahti Lännen Median haastatteluun keskiviikkona päättyneen Pohjoismaiden, Baltian maiden ja Visegrád-maiden yhteisen ulkoministerikokouksen jälkitunnelmissa.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.