PattU ryösti Jymyltä pisteen – "Tie­tys­ti tappio har­mit­taa, koska läh­dem­me voit­ta­maan jo­kais­ta ot­te­lua"


PattU:n Juuso Keski-Koukkari oli hyvässä lyönnissä Sotkamon Jymyä vastaan. Suupielet kuitenkin kääntyivät alaspäin supervuoroparitappion jälkeen.
PattU:n Juuso Keski-Koukkari oli hyvässä lyönnissä Sotkamon Jymyä vastaan. Suupielet kuitenkin kääntyivät alaspäin supervuoroparitappion jälkeen.
Kuva: KARI KANASAARI

Miesten Superpesis, PattU–Jymy 1–2 (5–2, 1–6, 0–3)

Pattijoen Urheilijat sai ryöstettyä yhden sarjapisteen vieraaltaan Sotkamon Jymyltä sunnuntai-illan ottelussa. Pattijoki vei ensimmäisen jakson nimiinsä, mutta sen jälkeen Sotkamo meni menojaan. Ottelu ratkesi supervuorossa, jossa vierasjoukkue oli täysin tavoittamaton.

– Sotkamo oli tämän verran parempi, mutta jokaiseen pisteeseen täytyy olla tyytyväinen. Tietysti tappio harmittaa, koska lähdemme voittamaan jokaista ottelua, PattU:n pelinjohtaja Jussi Haapakoski sanoi.

Ensimmäisellä jaksolla PattU:n avainpelaajiksi nousivat sisäpelissä Juuso Keski-Koukkari ja ulkopelissä lukkari Topi Kosonen. Keski-Koukkarin maila puhui tuloksekkaasti peräti neljä erillistä kertaa, kerran jokaisessa vuorossa, ja Kosonen poimi Sotkamon Jymyn näpäytykset ja teki niistä tuhoisaa jälkeä.

Jymy sai pelin juonesta kiinni vasta jakson kolmannessa vuoroparissa, jossa Konsta Kurikan kakkospuolen lyönti tuotti kaksi juoksua.

– Avausjakso oli meiltä loistavaa tekemistä. Juuson (Keski-Koukkari) lyönnit olivat hienoja ja muutenkin olimme selkeästi parempia, Haapakoski jatkoi.

Jymy piristyi huomattavasti jaksojen välisen tauon jälkeen ja otti sen nimiinsä selkein lukemin. Lyöjinä kunnostautuivat Lauri Rönkkö kahdesti sekä Antti Korhonen, Roope Korhonen ja Niilo Piiponniemi kertaalleen. Yksi juoksuista syntyi harhaheitolla. Pattijoki sai ainoan juoksunsa myös harhaheitolla.

Supervuoron aloittanut Jymy karkasi kolme juoksun etulyöntiasemaan eikä antanut PattU:lle mitään mahdollisuuksia sen saavuttamiseen.

– Ensimmäinen jakso oli aneemista, mutta toiselle jaksolle palasimme omiin vahvuuksiimme yksinkertaistamalla peliä, ja sitä kautta tuli tulosta. Jäi oikein hyvä tunne, Jymyn pelinjohtaja Jani Komulainen kertoi.

Ottelut jatkuvat tiistaina, jolloin Pattijoen Urheilijat saa kotikentälleen vastaansa kovassa iskussa olevan paikallisvastustajan Kempeleen Kirin. Jymy kohtaa kotonaan Vimpelin Vedon.