Liikenne: Testaa Kalevan vi­sal­la, pär­jäi­sit­kö Oulun han­ka­lim­mis­sa ris­teyk­sis­sä

Historia: Oulussa riitti ra­ken­ta­mi­sen rys­ket­tä 2000-lu­vun alussa, kun Kaak­ku­ri paisui ja Nokiaa ra­ken­net­tiin

Jääkiekko: Kärpät hävisi taas, putosi sarjan pe­rän­pi­tä­jäk­si

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Tilaajille

Pal­lo­liit­to ja Anna Signeul läh­te­vät eri teille muu­ta­man kuu­kau­den etu­ajas­sa – "On hyvä hetki val­mis­tau­tua tu­le­vai­suu­teen ja asettaa uusi suunta"

Suomen Palloliitto ja naisten jalkapallomaajoukkuetta valmentanut Anna Signeul ovat sopineet ruotsalaisvalmentajan sopimuksen purkamisesta. Signeul valmensi Helmareita vuodesta 2017 ja luotsasi Suomen EM-kilpailuihin, mutta joutui kisojen aikana mediakohuun toimintatapojensa takia.

Palloliiton tiedotteen mukaan liiton hallitus vahvisti Signeulin sopimuksen purkamisen etäkokouksessaan maanantai-iltana. Sopimuksen piti kestää kuluvan vuoden loppuun.

– Signeul johdatti Suomen tavoitteen mukaisesti EM-lopputurnaukseen, toi huippujalkapallon edellyttämän vaatimustason maajoukkueeseen ja edisti voimakkaasti suomalaisten pelaajien etenemistä eurooppalaisiin huippuseuroihin ja sarjoihin, kertoi Palloliiton puheenjohtaja Ari Lahti.

– Hän antoi kansainväliset verkostonsa suomalaisen jalkapallon hyödynnettäväksi. Kiitämme Annaa lämpimästi hänen tekemästään arvokkaasta työstä.

Suomi hävisi kaikki alkulohko-ottelunsa eikä selvinnyt pudotuspeleihin.

– EM-kisoissa meillä oli valtava haaste kuolemanlohkossa, jossa oli mukana kaksi maailman kärkijoukkuetta (Saksa ja Espanja). Huolimatta haasteista ja kovasta paineesta kisoissa, haluan kiittää pelaajia ja valmennusryhmää sitoutumisesta projektiin ja kaikkensa antamisesta, Signeul muotoili.

– Olen ylpeä siitä työstä, tuloksista ja naisten A-maajoukkueen resurssien kehittämisestä, jotka yhdessä saavutimme. Toivon Helmareille ja Suomelle kaikkea parasta tulevaisuuteen.

Palloliitto on käynnistänyt Signeulin seuraajan haun. Alle 17-vuotiaiden tyttöjen päävalmentaja Marko Saloranta luotsaa Helmareita syyskuun MM-karsinnoissa.

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.