Palk­ka­mur­haa­ja Pierce Brosnan kohtaa ho­tel­lin baa­ris­sa ta­vik­sen, jolle hän tekee tar­jouk­sen

Kriitikko Pekka Eronen valitsee päivän kolme kiinnostavinta tv-elokuvaa.

Kriitikko Pekka Eronen valitsee päivän kolme kiinnostavinta tv-elokuvaa.

Matador

James Bondin hahmo alkoi kipeästi kaivata päivitystä viimeistään Pierce Brosnanin valtakauden loppupuolella. Brittitähden hieman eilispäiväinen hahmo, itseironia ja mustan komedian taju istuivatkin paremmin Richard Shephardin jännärinsekaiseen kaverikomediaan. Burn outia keräilevä, kokenut kansainvälinen palkkamurhaaja tekee tarjouksen Greg Kinnearin esittämälle myyntitykille, jonka kohtaa meksikolaisen hotellin baarissa. (USA 2005)

Ava tiistai 25.6. klo 0.30

Yhdet häät ja kolme anoppia

Eikös ekologinen ajattelu ja luonnonvarojen säästäminen ole 2010-luvulla kovasti kannustettua ja trendikästä? Justin Zackham kuitenkin tuhlasi nuhruiseen hääkomediaansa hirmuiset määrät kokemusta ja osaamista. Robert De Niro ja Diane Keaton ovat eronneita adoptiovanhempia, joita adoptiopoika Ben Barnes ja morsian Amanda Seyfried pyytävät esittämään juhlan kunniaksi pariskuntaa. Susan Sarandon osallistuu yleiseen hässäkkään. (USA 2013)

Liv tiistai 25.6. klo 21.00

Uuno Epsanjassa

Ere Kokkosen hupailu ehti juhlistaa suomalaisen seuramatkailun kultaisia vuosikymmeniä. Kauppaneuvos Tuura saa etelässäkin syytä narskutella hampaitaan, kun kirjekurssit käynyt Uuno toimii matkanjohtajana. Samoilla mielijohteilla kulkee koko elokuvakin, mutta Vesa-Matti Loiri urakoi. Kastanjetit luovat tunnelmaa, kun Turhapuro eläytyy tanssikilpailussa, ja härkätaisteluareenalla otetaan yhteen verettömästi. Siitä kiitos. (Suomi 1985)

Sub tiistai 25.6. klo 21.00