Päivi Räsänen har­kit­see kir­kos­ta eroa­mis­ta – kirkon ryh­ty­mi­nen Pri­de-kump­pa­nik­si oli liikaa

Kristillisdemokraattien kansanedustaja Päivi Räsänen kertoo arkkipiispa Tapio Luomalle kirjoittamassaan avoimessa kirjeessä, että hän pohtii, voiko pitää evankelisluterilaista kirkkoa enää hengellisenä kotinaan.

Kansanedustaja Päivi Räsänen (kd.) kirjoitti arkkipiispalle avoimen kirjeen. Arkistokuva.
Kansanedustaja Päivi Räsänen (kd.) kirjoitti arkkipiispalle avoimen kirjeen. Arkistokuva.
Kuva: Silja Viitala

Kristillisdemokraattien kansanedustaja Päivi Räsänen kertoo arkkipiispa Tapio Luomalle kirjoittamassaan avoimessa kirjeessä, että hän pohtii, voiko pitää evankelisluterilaista kirkkoa enää hengellisenä kotinaan. Räsänen on julkaissut kirjeen Uuden Suomen blogissaan. 

Räsäselle oli liikaa, että kirkko on Pride-tapahtuman virallinen kumppani. Entisen ministerin ja KD:n puhenjohtajan mukaan monet seurakuntalaiset harkitsevat nyt eroamista kirkosta. 

”Suuri joukko aktiivisia, Raamattua elämänsä ja uskonoppinsa auktoriteettina pitäviä kirkon jäseniä pohtii tällä hetkellä, voiko kirkkoa pitää enää hengellisenä kotinaan. He kyselevät, missä tulee vastaan raja, jota ei voi enää ylittää. Tätä pohdintaa käyn itsekin”, Räsänen kirjoittaa. 

Räsäsen mukaan kysymys ei ole homofobiasta tai seksuaalivähemmistön syrjinnästä. 

”On kysymys Raamatusta. Kirkkomme tunnustaa kirkkolainkin mukaan Raamattuun perustuvaa kristillistä uskoa. Raamattu on kristitylle uskon ja elämän ylin ohje. Raamatun opetus homoseksuaalisuuden harjoittamisesta on johdonmukainen ja selkeä. Ihminen luotiin mieheksi ja naiseksi ja avioliitto säädettiin naisen ja miehen väliseksi”, Räsänen kirjoittaa. 

Räsänen otti jo aiemmin Twitterissä esille termit synti ja häpeä, kun hän kuvasi Pride-tapahtumaa. Samalla linjalla hän on edelleen. 

”Pride-tapahtuman aatteellisena tavoitteena on ylpeys sellaisista suhteista, joita Raamatussa johdonmukaisesti kuvataan Jumalan tahdon vastaisiksi. Homoseksuaaliset suhteet, samoin kuin muutkin avioliiton ulkopuoliset suhteet kuvataan Raamatussa synniksi ja häpeäksi.” 

Räsänen täsmentää Ilta-Sanomille, että hän vasta harkitsee kirkosta eroamista. Ensin hän yrittää vaikuttaa kirkon sisällä.

Helsinki Pride on Suomen suurin seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen kulttuuria ja oikeuksia esille tuova tapahtuma. Viime kesänä tapahtuman huipentaneessa kulkueessa oli arviolta lähes 100 000 ihmistä.

Kirkon Twitter-tilillä kerrotaan, että Helsinki Priden tukijaksi lähtemisestä päätöksen on tehnyt Kirkkohallituksen johtoryhmä, ja päätöksen takana on myös arkkipiispa.

Lue myös Päivi Räsäsen kommenttien jälkeen merkittävä piikki kirkosta eroamisissa!

Kommentointi juttuun on päättynyt.