Päivän lef­fa­vin­kit: Ben Stiller ja Owen Wilson ovat 1970-lu­vun letkeä kyt­tä­kak­sik­ko

Kriitikko Pekka Eronen valitsee päivän kolme kiinnostavinta tv-elokuvaa.

Starsky & Hutch on toimintakomedia poliiseista. Pääosissa ovat Ben Stiller ja Owen Wilson.
Starsky & Hutch on toimintakomedia poliiseista. Pääosissa ovat Ben Stiller ja Owen Wilson.

Kriitikko Pekka Eronen valitsee päivän kolme kiinnostavinta tv-elokuvaa.

Starsky & Hutch

Ihmisellä pitää olla kaveri. Ben Stillerin kaveri on Owen Wilson. Viime viikolla kaksikko vietti laatuaikaa miesmalleina komediassa Zoolander. Jos siinä temmellettiin sikspäkit piukeina, ovat tyyliseikat tässä toimintakomediassa sitäkin leveämmät ja tuuheammat – 1970-luvulla kun ollaan. Ohjaaja Todd Phillips tiesi, että letkeä kyttäkaksikko puskee läpi kliseisemmätkin murhatutkinnat. Rehvakas on myös räppääjä Snoop Dogg. (USA 2004)

Sub maanantai 9.12. klo 21.00

Life

Monet aikaihmiset jaksoivat tuskailla Twilight -leffojen niiskuttavaa teinivampyyrimeininkiä, mutta niinpä vain Kristen Stewart ja Robert Pattinson ovat myöhemmin todistaneet osaamistaan. Jälkimmäinen sai näytön paikan Anton Corbijnin tyylitarkassa draamassa, jossa valokuvaaja Dennis Stock yrittää saada Life-lehden kuvajuttuunsa nuoren kohutun näyttelijän nimeltään James Dean. Dane DeHaan opiskeli tämän elkeet tarkkaan. (USA 2015)

Hero maanantai 9.12. klo 21.00

Breaking The Bank

Frasier on amerikkalaisen tv-komedian klassikoita. Black Books ja Vikatikki olivat puolestaan brittiläisiä täysosumia. Fanien ei pidä silti innostua liikaa, vaikka Vadim Jean saikin elokuvansa päärooleihin sarjoista tutut kasvot Kelsey Grammerin ja Tamsin Greigin. Lontoolaisen pankin tumpelo johtaja ja vaimo ovat kyllä hahmoina hallussa, mutta ajankohtainen bisnessatiiri näiden ympärillä jää harmittavan hailakaksi. (Britannia 2014)

TV5 maanantai 9.12. klo 22.05