Päivän lef­fa­poi­min­nat: Ve­sa-Mat­ti Loiri eläytyy ky­lä­hul­lu­na pi­de­tyk­si bol­se­vi­kik­si – Ra­kas­tu­nut rampa kertoo si­säl­lis­so­dan ar­peut­ta­mis­ta ih­mi­sis­tä

Kriitikko Pekka Eronen valitsee päivän kolme kiinnostavinta elokuvaa.

Leena Uotila ja Vesa-Matti Loiri saivat aikoinaan Jussit näyttelijäsuorituksistaan Rakastunut rampa -elokuvassa.
Leena Uotila ja Vesa-Matti Loiri saivat aikoinaan Jussit näyttelijäsuorituksistaan Rakastunut rampa -elokuvassa.
Kuva: Filmisyndikaatti Ilkka Lehtonen Ky

Kriitikko Pekka Eronen valitsee päivän kolme kiinnostavinta elokuvaa.

Rakastunut rampa

*** Leena Uotila loistaa komediassa Teräsleidit, joka parhaillaan riemastuttaa väkeä elokuvateattereissa. Varsinaisena ihmeenä sitä ei voi pitää, kun näyttelijä palkittiin Jussilla jo yli neljä vuosikymmentä sitten. Pystin teatterin tuoksuisesta Joel Lehtos -sovituksesta sai myös Vesa-Matti Loiri, joka totaalisella tavallaan eläytyi kylähulluna pidetyksi bolsevikiksi. Sisällissodan arpeuttamista ihmisistä tarinoi Esko Favén. (Suomi 1975)

Yle Teema & Fem klo 21.55

Piiat

**** Kathryn Stockettin romaaniin pohjautuva elokuva sijoittuu 1960-luvun Amerikkaan, kansalaisoikeustaistelun vuosiin. Nuori Skeeter (Emma Stone) palaa collegesta Mississippiin ja näkee kirkkaammin, millaisessa alistamisen yhteiskunnassa on varttunut. Orjuuden kuristusote ei ole kadonnut. Näkökulma on valkoisten, mutta väkevimmät suunvuorot saa kokemuksiaan muisteleva musta kotiapulainen Abileen (Viola Davis) hänen ystävänsä. (USA 2011)

Liv klo 21.00

Regression

** Poliisijännäri vai kauhuelokuva? Alejandro Amenábar ei osannut päättää ja jäi huhuilemaan epätietoisena jonnekin Rosemaryn painajaisen suuntaan. Paniikki leviää, kun pikkukaupungin poliisi ja psykologi selvittelevät nuoren naisen kertomusta oman isän tekemästä seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Pääroolissa hermoileva Ethan Hawke sai mukaan Harry Pottereista tutut kasvot Emma Watsonin ja David Thewlisin. Ensiesitys. (Kanada/Espanja 2015)

Hero klo 21.00