Päivän lef­fa­poi­min­nat: Toi­min­ta­jän­nä­ri kiersi maa­pal­lon – kiel­to­lain aikaan si­joit­tu­vas­sa elo­ku­vas­sa re­vol­ve­ri­san­ka­ri joutuu kes­kel­le jen­gi­so­taa

Pekka Eronen valitsee päivän kolme kiinnostavinta elokuvaa.

Bruce Willis tähdittää Last Man Standing -elokuvaa.
Bruce Willis tähdittää Last Man Standing -elokuvaa.
Elokuvat

Last Man Standing


Ympäri käydään, ja takaisin tupsahdetaan: ensiksi japanilaismestari Akira Kurosawa innostui amerikkalaisista gangsteri- ja lännenelokuvista niin, että ohjasi seikkailun Yojimbo (1961). Walter Hill puolestaan inspiroitui siitä, ja teki tylyn gangsterielokuvan. Bruce Willis on pyssysankari, joka kieltolain levottomina aikoina osuu jengisodan riivaamaan teksasilaiseen tuppukylään. Pelkillä korulauseilla ei rauhaa palauteta. (USA 1996)

Sub klo 21.00

Jengi


Åke Lindmanin ohjaamassa elokuvassa on vähemmän vauhtia ja vaarallisia tilanteita, vaikka Elokuvatarkastamo aikanaan eri mieltä olikin. Se paheksui ”helsinkiläisen sakilaisnuorison” touhuja siinä määrin, että hurjastelua saksittiin pois minuuttikaupalla. Tänään Ville-Veikko Salmisen ja muiden stadilaisten teatraaliset riuhtomiset lähinnä hellyttävät. Maalaisnuoret Esko Salminen ja Tarja Nurminen ovat kuitenkin ihmeissään. (Suomi 1963)

TV1 klo 13.10

Tulkki


Nicole Kidman on nainen, joka tietää liikaa. Ja kun jännärissä ollaan, se tietää hengenvaaraa. Sydney Pollack ohjasi tarinan YK:n tulkista, joka tarkoilla korvillaan saa vihiä afrikkalaisen valtionpäämiehen murhasuunnitelmasta. Kielenkääntäjä ei ehdi edes baagelia haukata päämajan kuppilassa, kun vaara jo uhkaa. Kävelytempoinen jännäri ei saa hiuksia pystyyn, mutta aidot tapahtumapaikat ja tähdet pitävät mielenkiinnon yllä. (USA 2005)

TV5 klo 23.00