Päivän lef­fa­poi­min­nat: Re­vol­ve­ri­san­ka­ri palasi sa­tu­laan kos­to­ta­ri­nas­sa, joka antoi län­nen­elo­ku­val­le muu­lin­pot­kun

Kriitikko Pekka Eronen valitsee päivän kolme kiinnostavinta elokuvaa.

Clint Eastwoodin klassinen lännenelokuva Armoton kertoo aloilleen asettuneesta pyssymiehestä, joka lähtee vielä kerran liikkeelle vääryyttä ja väkivaltaa vastaan.
Clint Eastwoodin klassinen lännenelokuva Armoton kertoo aloilleen asettuneesta pyssymiehestä, joka lähtee vielä kerran liikkeelle vääryyttä ja väkivaltaa vastaan.

Armoton


Clint Eastwood palasi vuosien tauon jälkeen satulaan, ja niin teki lännenelokuva yleensäkin. Tuima kostotarina antoi koko lajityypille tervetulleen muulinpotkun. William Munny on tuulenpieksemä maajussi, joka nuorempana hankki mainetta revolverisankarina. Vanhoille taidoille tulee tilausta, kun pikkukaupungin prostituoidut tahtovat, että joku jakaa oikeutta virkasisaren pahoinpitelijöille. Gene Hackman on rötössheriffi. (USA 1992)

Sub klo 23.05

Toukokuun taika


Ulkona tulee lunta, mutta noin neljän kuukauden kuluttua valkovuokot tekevät sen alta comebackin. Odotellessa voi katsoa vaikka Ville Salmisen romanttista väärinkäsitysten komediaa, jossa mannekiinia luullaan kauppaneuvoksen tyttäreksi. Vappupallonkeveä elokuva muistetaan tänään ennen muuta Aira Samulinin pioneerityöstä kotimaisen stunt-näyttelyn saralla. Hän pyöräili karjalaumaan, kun Eeva-Kaarina Volanen ei uskaltanut. (Suomi 1948)

TV1 klo 13.20

High-Rise


Uuden tornitalon arkkitehti (Jeremy Irons) majailee ylimmässä kerroksessa. Vähän alempaa löytyy semmoista väkeä kuin vasta muuttanut tohtori Laing, ja paljon alempaa sekalaista sakkia. J.G. Ballardin scifi-romaani Tornitalo käyttää ilmeistä symboliikkaa, mutta ohjaaja Ben Wheatley muisti myös psykologisen kauhun. Ja tuskinpa vaimoni on ainoa, jonka mielestä on oikein kiva, että pääroolista vastaa Tom Hiddleston. Ensiesitys. (USA 2015)

Hero klo 21.00