Päivän lef­fa­poi­min­nat: Nou­ta­jan työ­keik­ka kes­key­tyy ja iki­ai­kai­nen myytti saa tyy­lik­kään päi­vi­tyk­sen

Kriitikko Pekka Eronen valitsee päivän kolme kiinnostavinta elokuvaa.

Kuolema ottaa nuoren miehen hahmon (Brat Pitt) ja yrittää sulautua kuolevaisten joukkoon elokuvassa Saanko esitellä: Joe Black.
Kuolema ottaa nuoren miehen hahmon (Brat Pitt) ja yrittää sulautua kuolevaisten joukkoon elokuvassa Saanko esitellä: Joe Black.

Saanko esitellä: Joe Black


Nykyään pitää olla edustava ja näyttää hyvältä kuvissa, joten Kuolemakaan ei voi enää raahustaa keskiaikaisessa kaavunretaleessaan, ruostunutta viikatetta raahaten. Martin Brestin elokuvassa se hymyileekin puku pykälässä ja ihan Brad Pittin näköisenä. Ikiaikainen myytti saa tyylikkään, mutta ylipitkän päivityksen, kun Noutaja kohtaa työkeikallaan mediamoguli Anthony Hopkinsin ohella tämän kauniin tyttären Claire Forlanin. (USA 1998)

Frii klo 21.00

Ted 2


Ensimmäisessä Ted-komediassa söpön näköisellä pehmonallella oli rasvaisen rahtarin jutut. Hirveästi ei vaatinut ajatustoimintaa oivaltaa, että se toimi ikään kuin kaiuttimena Mark Wahlbergin esittämän Johnnyn tiedostamattomalle puolelle. Vanha kalja ja törkyvitsit tuoksahtavat jatko-osassakin, mutta Seth MacFarlane lisäsi nalletarinan hunajaa. Johnny jää entistä enemmän sivuseikaksi, kun Tedin haaveet perheonnesta kumotaan. (USA 2015)

TV5 klo 22.00

Asfalttilampaat


Kaksi vuotta Käpy selän alla -hitin jälkeen Mikko Niskanen sai pääroolehinsa jälleen Kirsti Wallasvaaran ja Eero Melasniemen. Huoleton nuoruus ja Suomen suven leuto lämpö olivat kuitenkin mennyttä. Nuorenparin onnea varjostaa pikkukaupungin ahdasmielinen ilmapiiri, jota kyttääjien vanhat naamat ja puiset talot vain korostavat. Nykyään samat Naantalin maisemat ovat kotimaisen lomaidyllin kärkeä. Niin ne ajat muuttuvat. (Suomi 1968)

Yle Teema & Fem klo 22.45