Päivän lef­fa­poi­min­nat: Ko­ti­mai­nen lot­to­ko­me­dia la­tis­tuu li­sä­nu­me­roi­hin – An­na-Lee­na Här­kö­sen kirjan pai­nok­kaat puolet vaih­tu­vat löysään lä­pän­heit­toon

Kriitikko Pekka Eronen valitsee päivän kolme kiinnostavinta elokuvaa.Kaikki oikein Kulttisarjassa Seitsemän lottovoitto kutkutti koko taloyhtiötä.

Kaikki oikein draamakomediassa Elsa Saision esittämä nainen voittaa lotossa jättipotin.
Kaikki oikein draamakomediassa Elsa Saision esittämä nainen voittaa lotossa jättipotin.

Kriitikko Pekka Eronen valitsee päivän kolme kiinnostavinta elokuvaa.

Kaikki oikein

Kulttisarjassa Seitsemän lottovoitto kutkutti koko taloyhtiötä. Lenka Hellstedtin draamakomedia ei uhkaa sen asemaa. Unelmien onttous alkaa paljastua, kun kauneushoitolan Eevi on ympyröinyt seitsemän numeroa kupongistaan. Elsa Saisio kuohuilee sinänsä vakuuttavasti, ja Antti Luusuaniemikin hyvä hänen rokkarimiehenään. Ikävä kyllä Anna-Leena Härkösen kirjan painokkaat puolet vaihtuivat löyhään läpänheittoon. Ensiesitys. (Suomi 2018)

MTV3 klo 19.30

Unbreakable – särkymätön

M. Night Shyamalan rakenteli mysteerijännärissä omaa mytologiaansa, jota vei eteenpäin elokuvissa Split (2016) ja Glass (2019). Bruce Willis on mies, joka selviää naarmuitta tuhoisasta junaonnettomuudesta. Samuel L. Jackson on hänen vastakohtansa: heikkoluinen sarjakuvakeräilijä, joka saattaa murtua pienestäkin kosketuksesta. Siitä edetään visioihin, joiden pintaa ei sovi käydä rapsuttamaan. Taikka tyhjyys paljastuu alta. (USA 2000)

Nelonen klo 23.40

Maailmojen sota

Avaruusolennot hyökkäävät planeetallemme, mutta Steven Spielberg ei luovu tutuista perhetarinan kehyksistään. Hyvin vapaamuotoisessa H.G. Wells -sovituksessa on viikonloppuisä Tom Cruisen vuoro ryhdistäytyä hirmuisen ylivoiman ja uhkaavan täystuhon edessä. Aika vakuuttavilta 15 vuoden takainen efektikatastrofi yhä näyttää, mutta veikkaan, että joskus vuonna 2050 Byron Haskinsin vanha tulkinta (1953) tuntuu kiehtovammalta. (USA 2005)

Fox klo 21.00