Päivän lef­fa­poi­min­nat: Jared Leto sai het­ken­sä Jo­ke­ri­na

Kriitikko Pekka Eronen valitsee päivän kolme kiinnostavinta elokuvaa.

Suicide Squad -elokuvan suurimpana rikollisena, Jokerina, nähdään Jared Leto. Hahmon osuus elokuvassa on kuitenkin pieni.
Suicide Squad -elokuvan suurimpana rikollisena, Jokerina, nähdään Jared Leto. Hahmon osuus elokuvassa on kuitenkin pieni.
Suicide Squad

Jack Nicholson, Heath Ledger ja Joaquin Phoenix ovat tehneet Jokerista kuningasroolin, johon rosoreunaiset näyttelijät pakkaavat oman aikakautensa ahdistusta. David Ayerin väkivaltaisesti hosuvassa toimintaseikkailussa Jared Leto sai näytön paikan, mutta kelmeä, vampyyrimainen hahmo sai vähän tilaa. Jatkoa ei seurannut. Superkonnien letkasta erottuu Margot Robbien Harley Quinn, joka sitten saikin oman elokuvansa. (USA 2016)

Sub klo 21.00

007 - Quantum of Solace

Toisessa James Bond -elokuvassaan Daniel Craigin kyvyt punnittiin – ja hyviksi havaittiin. Casino Royalen tarina jatkui suoraan seikkailuun, jossa jurnutetaan katkeraa kostoa. Timothy Daltonille vastaava koitui kohtalokkaaksi niin ikään toisessa Bond-roolissa, mutta Craig tulkitsi sankariagentin hahmoon myös ennen näkemätöntä surumielisyyttä. Siinä sivussa säntäily ja toimintakliseet on helpompi niellä. (Britannia/USA 2008)

Nelonen klo 21.00

Mine

Pohjois-Afrikan aavikolla riittää lääniä ja matkaa kanssaihmisiin. Kun amerikkalaissotilas päätyy siellä seisomaan yksin jalkaväkimiinan päällä, ei nopeita ratkaisuja ole kuin yksi. Se karmea. Ohjaajat Fabio Guaglione ja Fabio Resinaro virittävät hermoja nakertavan tilanteen, jossa riittää kosolti aikaa seurustella mielen haamujen kanssa. Kyllä se Armie Hammerilta sujuu, vaikka 127 tuntia -jännäri mieleen usein tuleekin. (USA 2016)

TV5 klo 23.55