Kaavoitus: Vä­li­ky­län ja Ruskon teol­li­suus­aluei­den väliin suun­ni­tel­laan uutta työ­paik­ka-aluet­ta

Sää: Ke­vät­tal­ven nätit päivät jat­ku­vat Oulun seu­dul­la, kes­ki­viik­ko­na voi tulla lisää lunta

Luitko jo tämän: Oulun ke­hu­tul­la tont­ti­po­li­tii­kal­la on kään­tö­puo­len­sa – Ve­ron­mak­sa­jien rahoja on myös tuh­lat­tu, arvioi apu­lais­pro­fes­so­ri

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Kaleva Digi + Lehti 2 kk 59,90 euroa

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Päi­vä­ko­deis­sa tar­vi­taan so­sio­no­me­ja­kin – pää­tök­siä kel­poi­suus­vaa­ti­muk­sis­ta on us­kal­let­ta­va ar­vioi­da re­hel­li­ses­ti

Päiväkotiemme osaajapula on iso ongelma, joka vaivaa pääkaupunkiseudun lisäksi enenevissä määrin myös muuta Suomea. Ongelma pahenee, jos emme toimi ripeästi. Kyse on perheiden mahdollisuudesta saada arjen välttämättömät palvelut. Jos päiväkodit eivät toimi, ei arkikaan toimi.

Hyvä lähtökohta on, ettei ongelmaa pahenneta itse lainsäätäjän toimesta. Valitettavasti siirtymäajan jälkeen voimaan on astumassa ex-ministeri Sanni Grahn-Laasosen esittelemä lakimuutos, jonka on todettu heikentävän tilannetta päiväkodeissa. Muutoksen ytimenä on, että korkeakoulutetut sosionomit eivät enää kelpaa päiväkotityöhön entiseen malliin.

Kiristyvät kelpoisuusvaatimukset johtavat siihen, että riittävää henkilöstöä on entistä vaikeampi löytää päiväkoteihin. Jos päiväkodit eivät kykene täyttämään lainmukaisia henkilöstömitoituksia, menevät ne kiinni tai lapsien määrää vähennetään.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.