Oulu: Katso, mistä löytyy Oulun seit­se­män ou­doin­ta muis­to­merk­kiä

Väkivaltarikokset: Hei­nä­pään tapon yritys oli miehen ja naisen välinen vä­ki­val­tai­nen riita

Valmistuneet: Katso am­mat­tiin val­mis­tu­nei­den ni­mi­lis­to­ja

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Päih­de­on­gel­mat eivät ratkea twit­te­rin huu­to­ää­nes­tyk­sil­lä – ter­vey­den­huol­lon ra­hoi­tuk­sen nosto ja te­ra­pia­ta­kuun hy­väk­sy­mi­nen on hyvä alku

Päihdepolitiikka on noussut tänä kesänä, hieman yllättävästikin, yhdeksi puhututtavimmista poliittisista teemoista. Aiheellisesti onkin moni kysynyt, miksi tähän ongelmaan pitää pureutua juuri tässä hetkessä, kun joudumme miettimään pystyvätkö kaikki ostamaan ruokaa vielä syksylläkin, ja pärjäämmekö ilman Venäjän energiaa pakkastalven yli. Sodan eskaloituminen on myös todellinen uhka.

Miksi aihetta käsitellään juuri nyt johtuu tietenkin pian järjestettävistä eduskuntavaaleista. Päihteet ovatkin aihe, josta ihmisillä on usein erittäin jyrkkiä puolesta tai vastaan -kantoja. Sosiaalisessa mediassa on paljon on kuultu ”tiede todistaa” -argumentointia. Haluan kuitenkin korostaa, että tieteen tulokset eivät tässä asiassa ole yksiselitteisiä.

Vihreät haluaisivat kannabiksen myynnin laillistettavan. Valitettavasti ainakin toistaiseksi tulokset tästä eivät vaikuta erityisen positiivisilta, esimerkiksi Kanadassa ja Yhdysvaltojen osavaltioissa myynnin laillistamisen seurauksena käyttö on lisääntynyt, mutta haitat eivät ole vähentyneet.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.