Vaalikone: Löydä sinulle sopivin ehdokas Kalevan vaa­li­ko­nees­ta

Pääkirjoitus: Kisa vaalien yk­kös­pai­kas­ta on nyt huip­pu­ki­reä, ja siksi pienet mo­kai­lut tai on­nis­tu­mi­set voivat rat­kais­ta lop­pu­tu­lok­sen

Rikokset: Yli­vies­kan kou­lu­puu­ko­tuk­ses­ta epäilty van­git­tu

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan kesän ajalle - tutustu ja hae tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Päät­tyy­kö pitkä kiista ko­ti­ta­louk­sien jä­te­kul­je­tuk­sis­ta? – kah­den­lai­ses­ta jär­jes­tel­mäs­tä syntyi muheva sotku, jota on jat­ku­nut yli 40 vuotta

Kyse on jätesodasta, jota käydään kotitalouksien jätteiden kuljetuksesta. Sota alkoi ensimmäisestä jätelaista 1978. Sen mukaan kotitalouksien jätteiden kuljetus voitiin toteuttaa kahdella erilaisella tavalla – joko kunnan toimesta tai niin, että kotitalous tilaa itse jätteenkuljetuksen joltakin alalla yritykseltä. Kahdenlaisesta järjestelmästä syntyi muheva riita ja sotku, jota on jatkunut nyt yli 40 vuotta.

Kunnan järjestämässä kuljetuksessa kunta kilpailuttaa jätteiden kuljetuksen kotitalouksien puolesta. Yksityisessä järjestelmässä kotitalous kilpailuttaa itse jätteidensä kuljetuksen.

Yksityiset jätehuoltoyritykset ja heidän etujärjestönsä vastustavat kunnan kilpailuttamaa kuljetusta voimallisesti. He väittävät, että kilpailutuksen seurauksena kuljetukset päätyvät suuryrityksille ja pienemmät yritykset ovat pakotettuja lopettamaan toimintansa ja työpaikat vähenevät.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.