Kaavoitus: Vä­li­ky­län ja Ruskon teol­li­suus­aluei­den väliin suun­ni­tel­laan uutta työ­paik­ka-aluet­ta

Sää: Ke­vät­tal­ven nätit päivät jat­ku­vat Oulun seu­dul­la, kes­ki­viik­ko­na voi tulla lisää lunta

Luitko jo tämän: Oulun ke­hu­tul­la tont­ti­po­li­tii­kal­la on kään­tö­puo­len­sa – Ve­ron­mak­sa­jien rahoja on myös tuh­lat­tu, arvioi apu­lais­pro­fes­so­ri

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Kaleva Digi + Lehti 2 kk 59,90 euroa

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Päät­tä­jät, älkää usut­ta­ko kan­sa­lai­sia toi­siaan vastaan – Itä­val­las­sa maan ko­ro­na­po­li­tiik­ka on näyt­täy­ty­nyt epä­joh­don­mu­kai­se­na

Useissa Euroopan maissa riittämätön rokotekattavuus on aiheuttanut päättäjille päänvaivaa. Rokoteintoa on yritetty kohottaa sulkemalla rokottamattomilta suuri osa yhteiskunnan ei-välttämättömistä aktiviteeteista. Itävallassa tämäkään ei riittänyt, vaan maahan julistettiin rokotepakko.

Viime lauantaina pelkästään Wienissä yli toistakymmentä tuhatta ihmistä marssi päätöstä vastaan. Mielenosoituksista ilmoitettiin myös useissa muissa Itävallan kaupungeissa.

Rokottamattomien haluttomuus ottaa rokotetta ei kumpua halukkuudesta asettaa muut vaaraan, vaan epäluottamuksesta julkiseen valtaan. Mustamaalaaminen julkisessa keskustelussa, rokottamattomien sulkeminen yhteiskunnan ulkopuolelle tai jopa rokotukseen pakottaminen vain lisäävät tunnetta siitä, että valtiovalta on kääntynyt heitä vastaan. Kansan kahtiajako on valmis. Syntyy syvä yhteiskunnallinen trauma.

Päättäjien tulisi harjoittaa erityistä varovaisuutta sen harkitsemisessa, missä tilanteissa rokottamattomien sulkeminen yhteiskunnan ulkopuolelle on oikeutettua.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.