Tulipalot: Oulun Top­pi­las­sa syttyi aa­mu­yöl­lä kolmas ta­hal­li­sek­si epäilty palo

Koulut: Oulun ainoa kak­si­kie­li­nen enk­ku­luok­ka pyörii Poh­jois-Ri­ta­har­jus­sa

Ihmiset: Hai­luo­to­lai­sel­la Juha Topilla on tai­to­ja, joiden vuoksi elo­ku­va­tuo­tan­not soit­ta­vat hänelle

Mainos: Tilaa Kaleva tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Päät­tä­jät, älkää usut­ta­ko kan­sa­lai­sia toi­siaan vastaan – Itä­val­las­sa maan ko­ro­na­po­li­tiik­ka on näyt­täy­ty­nyt epä­joh­don­mu­kai­se­na

Useissa Euroopan maissa riittämätön rokotekattavuus on aiheuttanut päättäjille päänvaivaa. Rokoteintoa on yritetty kohottaa sulkemalla rokottamattomilta suuri osa yhteiskunnan ei-välttämättömistä aktiviteeteista. Itävallassa tämäkään ei riittänyt, vaan maahan julistettiin rokotepakko.

Viime lauantaina pelkästään Wienissä yli toistakymmentä tuhatta ihmistä marssi päätöstä vastaan. Mielenosoituksista ilmoitettiin myös useissa muissa Itävallan kaupungeissa.

Rokottamattomien haluttomuus ottaa rokotetta ei kumpua halukkuudesta asettaa muut vaaraan, vaan epäluottamuksesta julkiseen valtaan. Mustamaalaaminen julkisessa keskustelussa, rokottamattomien sulkeminen yhteiskunnan ulkopuolelle tai jopa rokotukseen pakottaminen vain lisäävät tunnetta siitä, että valtiovalta on kääntynyt heitä vastaan. Kansan kahtiajako on valmis. Syntyy syvä yhteiskunnallinen trauma.

Päättäjien tulisi harjoittaa erityistä varovaisuutta sen harkitsemisessa, missä tilanteissa rokottamattomien sulkeminen yhteiskunnan ulkopuolelle on oikeutettua.

Lue Digiä _0,25 € / viikko_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.