Pää­mi­nis­te­ri Sipilä Ou­lu­hal­lis­sa: ”On tär­keää, että koko Suo­mes­sa juh­li­taan" - katso video

Pääministeri Juha Sipilä kertoi Ouluhallissa pitämässään puheessa osallistuneensa itsenäisyyden juhlavuoden aikana kymmeniin juhliin.

Juha Sipilä korosti puheessaan sitä, kuinka tärkeää on se, että Suomi 100 -pääjuhla järjestetään pohjoisessa Suomessa.
Juha Sipilä korosti puheessaan sitä, kuinka tärkeää on se, että Suomi 100 -pääjuhla järjestetään pohjoisessa Suomessa.

Pääministeri Juha Sipilä korosti valtakunnallisessa Suomi 100 –juhlassa sitä, kuinka tärkeää on, että itsenäisyyttä juhlitaan koko maassa.

– Kun itsenäisyyspäivän juhlat ovat pääkaupunkiseudulla, oli luonnollista, että tämä juhla on pohjoisessa Suomessa, Sipilä kertoi.

Lisäksi pääministeri totesi olevansa erittäin tyytyväinen siitä, kuinka Suomen taloudessa on kuluvan vuoden aikana saatu aikaan suuri käänne ja työttömyys on vähentynyt. Sipilä korosti sitä, kuinka työmäärän ja työllisyyden lisääntyminen näkyy ihmisten arjessa.

– Sitä kautta saadaan monia asioita kuntoon.

Rennon oloisen pääministerin mukaan "juhliminen alkaa jo ottaa jäseniin."
Video: Heikki Uusitalo

Pääministerin vuosi on kulunut juhlahumussa. Sipilä laski osallistuneensa itsenäisyyden juhlavuoden aikana lukuisiin juhliin.

– On ollut kymmeniä ja kymmeniä  varmaan satoja juhlia, joissa olen itsekin ollut. Tämä tietysti huipentuu viimeiseen viikkoon, Sipilä kuvaili.

Lähes vuoden kestänyt satavuotiaan Suomen juhlinta on Sipilän mukaan ollut välillä raskasta.

– Täytyy sanoa, että pikku hiljaa ottaa jäseniin tämä juhliminenkin, mutta kyllä tämä on niin mieluista satavuotiasta Suomea juhlia, Sipilä summasi.