Pää­mi­nis­te­ri Marin Ylellä: Uu­den­maan sulku loppuu to­den­nä­köi­ses­ti 19. huh­ti­kuu­ta

Pääministeri Sanna Marin pitää todennäköisenä, että Uudenmaan sulku puretaan alkuperäisessä suunnitelmassa ilmoitettuun päämäärään 19. huhtikuuta mennessä.

Ylellä vierailleen pääministeri Sanna Marinin mukaan viranomaiset ja hallitus joutuvat koko ajan arvioimaan sitä, mihin asti rajoitustoimet ovat voimassa, onko niitä syytä jatkaa vai voidaanko niitä purkaa.
Ylellä vierailleen pääministeri Sanna Marinin mukaan viranomaiset ja hallitus joutuvat koko ajan arvioimaan sitä, mihin asti rajoitustoimet ovat voimassa, onko niitä syytä jatkaa vai voidaanko niitä purkaa.
Kuva: Lauri Heikkinen, valtioneuvoston kanslia

Pääministeri Sanna Marin pitää todennäköisenä, että Uudenmaan sulku puretaan alkuperäisessä suunnitelmassa ilmoitettuun päämäärään 19. huhtikuuta mennessä. Marin kertoi arviostaan Ylen A-Studiossa.

– Uskon, että se tuolloin myös päättyy. Tautitilanne maan eri osissa tasaantuu, enkä usko, että tälle rajoitustoimenpiteelle on tulossa jatkoa, Marin kommentoi.

Marin totesi haastattelussa, että lain kannalta kyseessä on raskas rajoitus, jonka jatkamiselle ei välttämättä ole vaadittua perustetta.

– Valmiuslaki edellyttää, että vain välttämättömistä syistä näin kovia rajoituksia voidaan tehdä.

Muut rajoitustoimet, kuten koulujen etäopetus, ovat voimassa suunnitellusti 13. toukokuuta saakka ja ravintolat pitävät näillä näkymin ovensa kiinni 31. toukokuuta asti.

Marinin mukaan viranomaiset ja hallitus joutuvat koko ajan arvioimaan sitä, mihin asti rajoitustoimet ovat voimassa, onko niitä syytä jatkaa vai voidaanko niitä purkaa.

Marin otti haastattelussa myös kantaa keskusteluun huoltovarmuustarvikkeisiin. Hän korosti, että pandemiasuunnitelman mukaisesti jokaisen toimijan vastuulla on, että suojavarusteita olisi riittävä määrä 3–6 kuukaudeksi. Marinin mukaan hallitus on tehnyt kaikkensa, että varusteita saataisiin hankittua lisää.

– Meidän intresseissämme tietenkin on se, että ihan kaikkialla Suomessa varusteita riittää ja että meidän hoitohenkilökuntamme on riittävällä tavalla suojattu.