Vaalikone: Löydä sinulle sopivin ehdokas Kalevan vaa­li­ko­nees­ta

Pääkirjoitus: Tuore tut­ki­mus tuo esiin Oulun monet arkiset vah­vuu­det, ja siksi kiel­tei­sis­sä mie­li­ku­vis­sa ry­pe­mis­tä kan­nat­taa jo hillitä

Mielenterveys: Kuinka nuorta val­vo­taan OYSin psy­kiat­ri­sel­la osas­tol­la, jossa on muun muassa tu­pak­ka­paik­ka ja psy­koo­si­po­ti­lai­ta?

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan kesän ajalle - tutustu ja hae tästä

Pääkirjoitus
Tilaajille

Pää­kir­joi­tus: Al-Ho­lis­ta pa­lan­nei­den vas­taan­ot­to Suo­mes­sa voi rat­kais­ta sen, tuleeko heistä täällä tur­val­li­suus­uh­ka

Al-Holin leiristä Suomeen palanneiden asia pitää hoitaa oikeusvaltion säädösten mukaan. Päällimmäisenä on oltava lasten edun huomioon ottaminen. Aikuisten mahdollinen osallistuminen rikoksiin pitää selvittää.

Suomen viranomaiset saivat sunnuntaina hoidettavakseen tavallista työläämmän tehtävän, joka on myös sisäpoliittisesti tulenarka. Näin tapahtui, kun tilauslento toi Turkista Helsinkiin kolme naista ja heidän yhdeksän lastaan, jotka olivat lähteneet matkaan al-Holin leiriltä Syyriasta.

Pakolaisleirissä olleita on kutsuttu meillä Isis-äideiksi ja Isis-lapsiksi. Se, missä määrin aikuiset tulijat ovat olleet mukana Isisin toiminnassa, kuuluu Suomen viranomaisten edessä oleviin tärkeisiin selvitettäviin kysymyksiin.

Tapahtuneen yhteydessä kannattaa huomata, että perustuslain mukaan Suomen kansalainen voi palata Suomeen. Hallitus puolestaan linjasi joulukuussa al-Holin kohdalta, että tavoitteena on turvata "kaikissa tilanteissa lapsen etu". Samalla todettiin, että velvoitetta vapaaehtoisesti alueelle menneiden aikuisten avustamiseen ei ole.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.