Urheilu: Raa­tis­sa kuuma ilta: AC Oulu hävisi, Ra­fin­hal­le ulosajo

tähtijuttu: Olimme pai­kal­la kun ou­lu­lai­sel­la Basso Clu­bil­la päättyi viiden kuu­kau­den mit­tai­nen tans­si­kiel­to – "Kyl­läs­tyim­me pe­ru­sas­kel­luk­seen, joten pää­tim­me ke­hit­tää oman tyy­lim­me tans­sia"

Oulusta apua ve­nä­läi­sen äly­pu­he­li­men ke­hit­tä­mi­seen

Yota Phonen erikoisuus ovat laitteen molemmilla puolilla olevat näytöt.

Yota Devices Oy:n tuotemarkkinoinnin vetäjä Virpi Juusola esittelee kaksinäyttöistä kännykkää.
Yota Devices Oy:n tuotemarkkinoinnin vetäjä Virpi Juusola esittelee kaksinäyttöistä kännykkää.
Kuva: Venla Tornberg

Oululaiset tuotekehittäjät ovat antaneet oman tärkeän panoksensa uuden venäläisen älykännykän suunnitteluun.

Venäläinen Yota Phone tulee myyntiin keskiviikkona Moskovassa. Laite on Android-puhelin, jonka erikoisuutena on, että siinä on näyttö myös laitteen vastakkaisella puolella.

Laitteen toinen näyttö on niin sanottu e-paperinäyttö. Näyttö on harmaasävyinen ja tarvitsee vain vähän sähkövirtaa. Näyttö voi pitää esillä kuvia ja tekstiä jatkuvasti.

Näyttö tarvitsee virtaa vain silloin, kun näytön sisältö muuttuu. Tätä voi tarvita vaikka lentokentällä, kun kännykästä on akku loppumassa, mutta matkustusasiakirjat pitäisi silti pystyä esittämään kännykästä virkailijalle.

Oulussa 15 työntekijää

Oulussa työskentelee Yotan palveluksessa yli 15 henkilöä, jotka ovat entisiä nokialaisia. Suomessa toimii tuotekehityksessä erillinen, Ouluun perustettu Yota Devices Oy.

Yota Phonen PR-johtaja Kirill Lubnin kertoo Moskovasta, että oululaiset ovat yhtiössä tärkeässä roolissa.

”Nokia on  ollut tunnetuimpia tekijöitä kännyköiden suunnittelussa. He auttavat meitä löytämään uusia toteutustapoja. Se on hyvin tärkeää”, Lubnin sanoo.