Työelämä: Ou­lu­lai­nen Simo Ke­kä­läi­nen tapasi kiin­nos­ta­van eng­lan­ti­lai­sen ja hieroo nyt kaup­po­ja Va­lio­lii­ga­seu­ran kanssa

Liikenne: Hurjaa yli­no­peut­ta ajanut au­toi­li­ja jäi kiinni Kuu­sa­mon­tiel­lä Oulussa

Luitko jo tämän: Ou­lu­lai­sen Paulus Män­ty­län, 33, rin­nas­sa sykkii jo kolmas sydän

Mainos: Tilaa Kaleva tästä

Tilaajille

Oulussa vart­tu­nut eläin­lää­kä­ri Venla Jyr­ki­nen va­roit­taa koirien liiasta in­hi­mil­lis­tä­mi­ses­tä: "Koiran pitäisi saada olla koira" – Oman lem­mi­kin kuolema sai Jyr­ki­sen poh­ti­maan lajien välistä ys­tä­vyyt­tä

Inarissa eläinlääkärinä toimiva Jyrkinen kirjoitti kaunistelemattoman kirjan kokemuksistaan koiran omistajana, esiin nousee myös vaikea luopumisen hetki.

Inarin kunnaneläinlääkärinä työskentelevä Venla Jyrkinen yllättyi itsekin aikoinaan, kuinka laaja tunnekirjo ja vastuu koiran hankkimiseen liittyy.
Inarin kunnaneläinlääkärinä työskentelevä Venla Jyrkinen yllättyi itsekin aikoinaan, kuinka laaja tunnekirjo ja vastuu koiran hankkimiseen liittyy.
Kuva: Jonne Räsänen / Otava

Lajien välinen ystävyys voi olla antoisaa ja parhaimmillaan opettavaista, kunhan on vain avoimin mielin. Lajilla ei ole väliä kiintymyssuhteen muodostumiseen, uskoo Oulussa varttunut Venla Jyrkinen. Hän on kasvanut koiraperheessä, ja koirat ovat kuuluneet aina jollakin tavalla hänen elämäänsä.

Kaksi vuotta sitten hän joutui yllättäen luopumaan aikuisiän tärkeästä eläinystävään, sekarotuisesta Humu-koirasta.

Lue Digiä _0,25 € / viikko_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.