koronarokote: Kaikki ai­kui­set saavat kol­man­nen ro­ko­te­an­nok­sen Oulussa

Kolumni: Valtaa siirtyy heille, joita sun­nun­tai­na ää­nes­te­tään

Oulussa on jo päästy suk­sil­le - en­si­lu­men­la­tu aukeaa per­jan­tai­na

Moni Oulun kuntorata on jo siinä kunnossa, että niissä voi mennä luisteluhiihtoa. Parasta suksiparia ei kuitenkaan kannata ottaa vielä käyttöön.

Iinatin lenkillä on näkynyt kävelijöiden lisäksi myös hiihtäjiä tällä viikolla.
Iinatin lenkillä on näkynyt kävelijöiden lisäksi myös hiihtäjiä tällä viikolla.
Kuva: Pekka Peura

Moni Oulun kuntorata on jo siinä kunnossa, että niissä voi mennä luisteluhiihtoa. Ulkoliikuntapäällikkö Mika Puolitaival kehottaa kuitenkin jättämään parhaat sukset kotiin, sillä kovin paksusti lunta ei ole.

– Juuri kävin katsomassa tilanteen Iinatin lenkillä, siellä meidän tuotanto oli latureittiä polkenut ja tuoreita suksenjälkiä näytti olevan.

Perjantain jälkeen kunnostetaan Sankivaaran ensilumen latu.

Kaupungin nettisivuilla olevalla latukartalla ei Oulusta ole merkitty vielä yhtään hiihtoreittiä kunnostetuksi. Tosin Pyykösjärven reunalle on sen mukaan ajettu latu.

Puolitaival kuitenkin kertoo, että Iinatin lisäksi esimerkiksi Kuivasjärven Auranmajan lenkki on hiihdettävässä kunnossa.

Tilanne todennäköisesti muuttuu viikonloppuna, sillä Ouluun on ennustettu viittä plusastetta päiviksi ja yölläkään ei ole pakkasta luvassa.

– Vaarana kyllä on, että tämä hetkellinen hiihtokausi jää tosi hetkelliseksi.

Tässä vaiheessa kävelijöiden olisi Puolitaipaleen mielestä jo syytä väistyä kuntoradoilta pois, jos niille on kunnostettu latupohjaa.

Oulun kaupungin nettisivulla olevan latukartan perusteella myös Kempeleen Sarkkirannan noin kolmen kilometrin valaistu kuntorata olisi kunnostettu hiihtoa varten.