Oulussa kan­nus­te­taan vii­su­fi­na­lis­ti Saara Aaltoa voit­toon lauan­tai­na – Valkean ke­sä­ka­dus­ta tulee Suomen vi­ral­li­nen Eu­ro­vii­su­jen ki­sa­kat­so­mo

Kisakatsomoon mahtuu reilu 1000 ihmistä. Tapahtumasta nähdään kuvaa myös suorassa Euroviisulähetyksessä Suomen pisteidenantajan taustalla.

Kauppakeskus Valkean Kesäkadulla järjestetään Suomen virallinen Euroviisukatsomo.
Kauppakeskus Valkean Kesäkadulla järjestetään Suomen virallinen Euroviisukatsomo.
Kuva: Kontiainen Jarmo

Euroviisujen voittaja ratkeaa lauantain ja sunnuntain välisenä yönä.

Suomen edustaja, Oulunsalosta lähtöisin oleva Saara Aalto, on finalistien joukossa. On siis sopivaa, että Suomen virallinen Euroviisujen kisakatsomo järjestetään tänä vuonna Oulussa Kauppakeskus Valkean Kesäkadulla.

Euroviisujen kisakatsomon organisoivat Oulun kaupunki, YLE ja Kauppakeskus Valkea. Tapahtumasta nähdään kuvaa myös suorassa Euroviisulähetyksessä Suomen pisteidenantajan taustalla. 

Kesäkadulla Euroviisufinaalia voi seurata kahdelta isolta screeniltä. Tapahtumassa on myös istumapaikkoja.

Tapahtuman tuottaja Janita Jämsén Business Oulusta on kiireinen viimeisten järjestelyjen kanssa. Hän odottaa mielenkiinnolla Euroviisujen finaalia ja lauantai-illan viisutapahtumaa.

– Finaalissa on tänä vuonna todella hyvä taso sekä hienot lavashow't. On hienoa päästä näkemään ne isolta screeniltä ja hyvällä äänentoistolla.

Jämsén mainitsee kesäkadun kisakatsomon eduksi myös yhteisöllisyyden, joka syntyy ihmisten kerääntyessä katsomaan finaalia yhdessä. Tapahtumaan mahtuu reilut tuhat henkilöä. Jämsén toivoo, että oululaisten viisuhuuma riittää täyttämään Kesäkadun.

– Tällaista Euroviisujen kisakatsomoa ei ole koskaan aiemmin järjestetty Oulun kaupungin puolesta, joten mahdollista kävijämäärää ei voi oikein arvioida aiemman perusteella. Mutta toivottavasti saadaan tupa täyteen!

Jämsén kertoo, että kisakatsomon turvallisuudesta huolehditaan tekemällä tiivistä yhteistyötä viranomaisten kanssa. Tapahtuman nettisivuilla on julkaistu lista esineistä, joita kisakatsomoon ei saa tuoda. Ovella tehdään kaikille turvatarkastus.

– Facebookin tapahtumasivulla, joka löytyy nimellä Euroviisujen virallinen kisakatsomo Oulussa, julkistetaan vielä tänään muistilista. Siinä kerrotaan käytännön asioita kisakatsomoon saapumisesta, esimerkiksi mitä ei saa ottaa mukaan sekä muistutetaan pukea ylle glitteriä ja ottaa kannustusplakaatit mukaan, Jämsén kertoo.

Kesäkatu suljetaan ja tyhjennetään ihmisistä lauantaina kello 19.00. Ovet kaikille avoimeen, maksuttomaan ja ikärajattomaan tapahtumaan aukeavat kello 20.30.

Sisäänkäynti tapahtuu Kauppurienkadun puoleisesta pääovesta.

Suora Euroviisulähetys Portugalista alkaa kello 22.00. Kesäkadun tapahtumassa on siis aikaa virittäytyä viisutunnelmaan jo ennen lähetystä.

Ohjelmassa on Marko "Pyhis" Pyhähuhdan toteuttama Eurovisa ja oululaislähtöisen sirkustaiteilija Ilona Jäntin esitys. DJ Kaasi lämmittelee yleisöä tunnelmaan sopivalla musiikilla ja Glitterinisteiltä voi hakea glittermeikin tai -tatuoinnin. Tapahtuman juontaa Sampo Marjomaa.

Tapahtuma päättyy 01.30, mutta Kesäkatu pysyy suljettuna kello 03.00 asti.