Liikenne: Jos Oulun Poik­ki­maan­tie pää­te­tään uu­dis­taa, töihin pääs­tään no­peas­ti

Taiteiden yö: Kahden in­to­hi­moi­sen tai­de­har­ras­ta­jan unelma täyttyy Tai­tei­den yönä, kun Gal­le­ria 33 avaa ovensa

Ou­lun­sa­lo Soi elo­kuus­sa pääosin ko­ti­mais­ten esiin­ty­jien voimin – "E­siin­ty­jät tulevat pai­kois­ta, joista ei ka­ran­tee­nia vaa­di­ta"

Kamarimusiikkikonsertteja järjestetään 6.–9. elokuuta paitsi Oulunsalo-talossa myös Oulun kantakaupungin alueella Voimalassa, Tulindbergin salissa ja Valvesalissa.

Kamarimusiikkifestivaali Oulunsalo Soi on ensimmäisiä tänä kesänä järjestettäviä festivaaleja Oulun seudulla.

Kamarimusiikkikonsertteja järjestetään 6.–9. elokuuta paitsi Oulunsalo-talossa myös Oulun kantakaupungin alueella Voimalassa, Tulindbergin salissa ja Valvesalissa. Oulun konservatorion nuoret muusikot esittäytyvät Kisällien lounaskonserteissa Teatteriravintola Vänmannissa.

Festivaalin ohjelmassa on musiikin lisäksi teatteria sekä sana- ja kuvataidetta.

Esiintyjät ovat tänä vuonna pääasiassa kotimaisia muusikoita.

– Monen kuukauden hiljaiselon jälkeen olemme iloisia siitä, että päästään viimein elävän musiikin äärelle. Festivaalin esiintyjät tulevat paikoista, joista ei karanteenia vaadita, festivaalin taiteellinen johtaja Kreeta-Maria Kentala kertoo tapahtuman tiedotteessa.

Kansainvälistä väriä festivaalille tuo Tallinnassa asuva brittiläinen harpisti Andrew Lawrence-King. Hän esiintyy yhdessä barokkiviulisti Kreeta-Maria Kentalan kanssa.

Pohjoisia vieraita edustaa muun muassa Meri-Lapin jousikvartetti, joka vie kuulijoita musiikkimatkalle Ludwig van Beethovenin, Wolfgang Amadeus Mozartin ja Anton Webernin sävelin.

Tapahtuma tuo Ouluun myös näyttämöversion Heidi Köngäksen romaanista Sandra. Monologia tähdittävät Jussi-palkittu näyttelijä Kaija Pakarinen ja oululainen sellisti Lea Pekkala. Tämänhetkisten tuvallisuusrajoitusten vuoksi lippuja on saatavilla rajallinen määrä. Esitys striimataan, joten on nähtävissä myös Oulun juhlaviikkojen Pohjoinen kulttuurivirta -kanavalla internetissä.

Oulunsalo Soin tämän vuoden kuvataiteilija on valokuvataiteilija Seija Ulkuniemi. Hänen näyttelynsä Maalaustaiteen historioita (I) on esillä Oulunsalon kirjastossa 5.–28.8. Näyttely toteutetaan yhdessä Pohjoisen valokuvakeskuksen kanssa, ja näyttelyn teokset koristavat myös festivaalin visuaalista ilmettä.

Festivaali avataan iltamilla Oulunsalo-talossa, ja tapahtuma päätetään samassa paikassa Tove Janssonin ja suomalaisen taiteen päivänä.  Päätöskonsertissa kuullaan suomalaista kamarimusiikkia ja runoutta.

Tapahtuman järjestelyissä on kiinnitetty erityistä huomiota siihen, että yleisön on turvallista tulla ja olla. Esimerkiksi konsertit ja monologi esitetään ilman väliaikoja.

Oulunsalo Soi on Oulun kulttuuritapahtumayhdistys ry:n tuottama festivaali ja se on myös osa Oulun juhlaviikkoja.