Oulun yli­opis­tol­le lah­joi­tus las­ten­tau­tien tut­ki­mi­seen

Lastentautien tutkimussäätiö lahjoittaa Oulun yliopistolle 225 000 euroa lastentautien tutkijoiden palkkaamiseksi. Lahjoitus jakautuu kolmelle vuodelle.

Lahjoituksen avulla on määrä turvata useiden kliinistä työtä tekevien lääkäreiden mahdollisuus tehdä tieteellistä tutkimusta.

Kyseessä on uudenlainen rahoitusmalli, joka perustuu lastenlääkäriprofessoreilta tulleeseen ehdotukseen. Tavoitteena on ollut löytää toimintamalli, joka paremmin mahdollistaa potilas- ja tutkimustyön yhdistämisen.

Lastentautien tutkimussäätiö lahjoittaa tutkijoiden palkkaamiseen kaikkiaan 1,35 miljoonaa euroa. Helsingin yliopisto saa 150 000 euroa vuodessa, Turun, Tampereen, Oulun ja Itä-Suomen yliopistot 75 000 euroa vuodessa.

Lastenlääkäriprofessorit toivovat rahoitusmallin muodostuvan pysyväksi.

- Tämänkaltaiselle rahoitukselle on kova tarve. Me uskomme, että apurahoihin verrattuna tämä malli on parempi muun muassa siksi, että kolme vuotta on tutkimuksen kannalta sopivan pitkä aika, jossa ehtii jo rakentaa omaa tutkimusta, Itä-Suomen yliopiston professori Jarmo Jääskeläinen sanoo tiedotteessa.