Oulun ylio­pis­to: Ko­ro­na­vi­ruk­sen epi­de­mia-alueel­la mat­kus­ta­nei­den py­syt­tä­vä etä­töis­sä 14 vuo­ro­kaut­ta, alueel­ta ei oteta vie­rai­li­joi­ta

Yliopiston uuden ohjeen mukaan Oulun yliopiston työntekijät ja opiskelijat eivät saa matkustaa opiskelu- tai työmatkoille koronaviruksen epidemia-alueelle keskiviikosta lähtien.

Oulun Yliopisto.
Oulun Yliopisto.
Kuva: Jarmo Kontiainen

Oulun yliopisto on antanut ohjeet koronavirustilanteeseen liittyen. Yliopiston uuden ohjeen mukaan Oulun yliopiston työntekijät ja opiskelijat eivät saa matkustaa opiskelu- tai työmatkoille koronaviruksen epidemia-alueelle keskiviikosta lähtien. 

Yliopiston mukaan alueille voidaan matkustaa ainoastaan henkilöstöjohtajan luvalla, mikäli kyseessä on merkittävän taloudellisen vahingon tai henkilöriskin välttäminen. 

Lisäksi alueelta palaavan työntekijän tai opiskelijan ei pidä palata heti yliopistokampukselle, vaan tämän tulee tehdä etätyötä tai etäopiskelua 14 vuorokauden ajan palaamisensa jälkeen. Yliopisto kehottaa ottamaan tällaisissa tapauksissa yhteyttä esimieheen tai kurssin vastuuopettajaan. 

Yliopisto ilmoittaa myös, ettei se toistaiseksi ota vastaan epidemia-alueelta tulevia vierailijoita. 

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL on tällä hetkellä määrittänyt epidemia-alueeksi Manner-Kiinan, Iranin, Etelä-Korean sekä Italian. Ulkoministeriö on antanut kehotuksen välttää matkustamista epidemia-alueelle.