Apteekki: Lääk­kei­tä saa pian ti­lat­tua Wol­til­la kotiin

Live: Seuraa Voi­mis­te­lu­päi­vien lä­he­tyk­siä Ou­lu­hal­lis­ta suorana tästä

Baarit: Oulussa on puo­len­tu­si­naa cock­tail­baa­ria, mutta vain yhdessä se on pääasia

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Oulun Vesi re­mon­toi Hie­ta­saa­res­sa ja Top­pi­las­sa vie­mä­riä, jota pitkin joh­de­taan noin 100 000 ihmisen jä­te­ve­det kohti jä­te­ve­den­puh­dis­ta­moa

Vedet johdetaan saneerattavaa viemäriä pitkin kohti kuvassa näkyvää jätevedenpuhdistamoa.
Vedet johdetaan saneerattavaa viemäriä pitkin kohti kuvassa näkyvää jätevedenpuhdistamoa.
Kuva: Peura Pekka

Hietasaaressa ja Toppilassa tehdään seuraavan vuoden aikana viemärisaneeraustöitä. Kyse on Oulun Veden tärkeimmän paineviemärin saneerauksesta.

Oulun Vesi kertoo, että hankkeen ensimmäinen vaihe Hietasaaren veneilykeskuksen ja Mustasalmen välillä on valmistunut lokakuussa. Mustasalmen ja Koskelantien väliä koskeva toinen vaihe aloitetaan ensi viikolla ja se kestää syksyyn 2023 saakka.

Remontissa korvataan noin 50 vuotta vanha paineviemäri kahdella uudella putkella. Saneerattavaa viemäriä pitkin johdetaan noin 100 000 ihmisen jätevedet kohti Taskilan jätevedenpuhdistamoa.

Vanha putki saneerataan, jotta häiriötön jätevesiviemäröinti pystytään turvaamaan. Lisäksi viemärin saneeraus mahdollistaa osaltaan Vaakunarannan asuntomessualueen rakentamisen.

Oulun Veden mukaan töiden suunnittelussa on huomioitu Hietasaaren luonnon ympäristö, mutta myös puita joudutaan kaatamaan viemäriremontin vuoksi.

Työt tulevat aiheuttamaan tilapäistä liikennehaittaa ja lyhytaikaisen vedenjakelun katkoksen Toppilansaaressa. Katkoksesta tullaan tiedottamaan tarkemmin ennen sen ajankohtaa.