Oulun seudun yh­teis­päi­vys­tyk­ses­sä muu­tok­sia kes­ki­vii­kos­ta alkaen – in­fek­tio­päi­vys­tys eril­leen muusta toi­min­nas­ta

Oulun seudun yhteispäivystyksen toiminta muuttuu keskiviikosta 8. huhtikuuta kello 9.00 alkaen.

Yhteispäivystykseen tulevia kehotetaan soittamaan etukäteen päivystyksen puhelinneuvontaan numeroon 08 315 2655.
Yhteispäivystykseen tulevia kehotetaan soittamaan etukäteen päivystyksen puhelinneuvontaan numeroon 08 315 2655.
Kuva: Jukka-Pekka Moilanen

Oulun seudun yhteispäivystyksen toiminta muuttuu keskiviikosta 8. huhtikuuta kello 9.00 alkaen.

Koronaa epäiltäessä tai sairastaessa päivystykseen saavutaan huomisesta alkaen maatasossa sijaitsevasta ulko-ovesta K. 

Samalla infektiopäivystys eriytetään päivystyksen muusta toiminnasta. Varmennettujen koronapotilaiden ja muiden infektio-oireisten hoito erotetaan toisistaan.

– Muiden kuin korona- ja hengitystieoireisten päivystyspotilaiden osalta toimitaan kuten ennenkin, eli sisään tullaan samasta vanhasta tutusta ovesta A1, toteaa Oulun yliopistollisen sairaalan (OYS) johtajaylilääkäri Juha Korpelainen tiedotteessa.

– Yhteispäivystyksessä on keskiviikosta alkaen kaksi erillistä hoitolinjaa: K-ovi johtaa infektiopuolelle ja A1 ovesta avautuu muiden potilaiden hoitolinja.

Infektiopuolella potilaat eritellään koronapotilaisiin ja muihin infektio-oireisiin.

Hoitohenkilökunta varmistaa molemmilla sisäänkäynneillä tulijoilta saapumisen syyn ja mahdolliset infektion oireet ja ohjaa oikealle ovelle. Ulkona on myös opasteet sisääntulosta asiakkaille.

Kulku hammas- ja suusairauksien klinikalle, hammasröntgeniin ja vuodeosastoille rakennusosaan K tapahtuu ajorampilta toisesta kerroksesta sisäänkäynnistä B1.

– Pyydämme, että jokainen yhteispäivystykseen tuleva soittaa päivystyksen puhelinneuvontaan 08 315 2655 ennen sairaalaan lähtöä. Numeroon vastaa sairaanhoitaja, joka arvioi soittajan tilanteen ja neuvoo kuinka toimia, Korpelainen ohjeistaa.

Sairaalaan koronaepäilyn takia tulevia neuvotaan välttämään kaikkia ylimääräisiä kontakteja muihin ihmisiin sairaala-alueella. Yhteispäivystyksen neuvontanumeron vastaamiskapasiteettia on lisätty ja myös takaisinsoittotoiminto on käytössä.

Mitä tehdä, kun epäilet koronavirusta ja tarvitset apua:

• Soita yhteispäivystyksen puhelinneuvontaan aina ennen lähtöä ja varmista ohjeet.
• Oulun seudun yhteispäivystyksen puhelinneuvonnan numero on 08 315 2655.
• Sairaanhoitaja arvioi, vaatiiko oireesi kiireellistä apua.
• Saat ohjeet sairaalaan saapumista varten.