Mainos

Oulun Pa­te­nie­men­ran­taan ra­ken­tuu uusia koteja, missä meri on aidosti läsnä

Oululaisen Nastarakennus Oy:n uusimman kohteen laadukkaat kodit rakentuvat historiallisesti arvokkaalle merenrantapaikalle, jossa lumoava merellisyys ja kaupungin läheisyys yhdistyvät. Nämä upeat kodit ovat pian tulossa varattaviksi.

Fregattipihan Premium-tason kodeista avautuu lumoavan kaunis panoraamamaisema merelle.
Fregattipihan Premium-tason kodeista avautuu lumoavan kaunis panoraamamaisema merelle.

Yksi Oulun kaikkien aikojen parhaista merenrantakohteista alkaa rakentumaan, kun oululainen Nastarakennus Oy julkaisee uuden kohteensa pian varattavaksi. Pateniemenrantaan rakentuvalle tontille valmistuu yhteensä 18 kaunista kotia erillis- ja paritaloihin. Upeiden merenrantakotien arvioitu valmistuminen on kesäkuu 2024.

Kohteen 179 neliöisistä erillistaloista voi ihailla merelle avautuvaa esteetöntä panoraamanäkymää. Paritalot ovat 111 neliöisiä neljän huoneen asuntoja, joissa on isot lasitetut parvekkeet. 96 ja 86 neliöisissä erillistaloissa on laajat katetut kattoterassit.

Rakentajana Nastarakennus Oy on tunnettu erinomaisesta laadustaan, luotettavuudestaan ja asiakaspalvelustaan. Nastarakennus Oy on toiminut Oulun alueella lähes 30 vuotta.

Veneenveistäjänranta sijaitsee Pateniemen historiallisella alueella, jonne kuuluisa laivavarvi perustettiin vuonna 1857. Siitä saakka ovat alueen asukkaat nauttineet meren ja rannan läheisyydestä sekä kokeneet meren läsnäolon arjessaan. Laivavarvi eli telakka oli Suomen suurimpia ja alun perin täysin oululaisten omistama. Lukuisat maailmalle seilanneet fregatit ja parkkilaivat saivat syntynsä täällä.

Tätä erityistä historiaa peilaten Nastarakennus on antanut kohteelle nimeksi Asunto Oy Fregattipiha.

Arkkitehtuuri on saanut inspiraationsa merellisyydestä

Fregattipihan kodit on suunnitellut arvostettu oululainen Arkkitehtitoimisto Veli Karjalainen Oy. Projektiarkkitehti Jonna Kallinen kertoo, että kohteen ainutlaatuinen sijainti ja välitön merellisyys ovat toimineet arkkitehtuurin inspiraationa.

Rakennusten toiseen kerrokseen sijoitetuista oleskelutiloista avautuu merimaisema laajojen ikkunapintojen välityksellä – muuttuvaa merta ja taivaanrantaa pääsee ihailemaan omalta kotisohvalta. Kohteen arkkitehtuurissa merellisyys on tavoitettu rauhallisen vaaleilla puupinnoilla, jotka on yhdistetty tummiin yksityiskohtiin ja ajattomaan muotokieleen.

Fregattipihan jokaisesta kodista avautuu upeat näkymät muuttuvalle merelle ja taivaanrannalle.
Fregattipihan jokaisesta kodista avautuu upeat näkymät muuttuvalle merelle ja taivaanrannalle.

Nastarakennuksen toimitusjohtaja Aki Heikkinen pitää tärkeänä, että kohteesta tulee laadukas kokonaisuus.

”Kaikkiin asuntoihin tulee lasitetut kattoterassit tai parvekkeet, joissa on leppoista nautiskella grilli-illoista yhdessä ystävien kanssa. Kiintokalusteet teetetään puusepäntyönä paikallisella Arkkikalusteella. Autoille on joko autotalli tai autokatos heti sisäänkäynnin vieressä”, Aki luettelee kohteen ominaisuuksia ja huomauttaa myös, että Nastarakennukselle asiakastyytyväisyys on ensiarvoisen tärkeää.

”Tästä osoituksena saimme viimeisimmässä asiakastutkimuksessa jokaiselta asiakkaalta erinomaisen palautteen. Sata prosenttia asiakkaistamme suosittelee meitä ja olisi valmis ostamaan meiltä asunnon myös uudelleen. Me olemme tästä tuloksesta hyvin kiitollisia sekä omille työntekijöillemme että asiakkaillemme ja pyrimme jatkamaan samaan malliin”, Aki kertoo, silmin nähden tyytyväisenä tuloksesta.

Merellinen panoraamamaisema ja lumoavat auringonlaskut luovat upean tunnelman laajoille katetuille terasseille ja parvekkeille, joissa voi viettää aikaa yhdessä ystävien kanssa.
Merellinen panoraamamaisema ja lumoavat auringonlaskut luovat upean tunnelman laajoille katetuille terasseille ja parvekkeille, joissa voi viettää aikaa yhdessä ystävien kanssa.

Kohteen materiaalivalinnat viimeistelevät Premium-tason asumisen

Mittatilaustyönä tilattujen kiintokalusteiden lisäksi koteihin on valittu mm. kovetettu puulattia, näyttävä rimapaneeliseinä sekä isot liukulasi-ikkunat, jotka luovat kotiin arvokkuutta. Sisustussuunnittelija Sari Niemitalon mukaan kohteen sävymaailma on haettu harmoniseksi, yhtenäiseksi ja luonnonmukaiseksi kokonaisuudeksi ja värit on tuotu upeasta merellisestä ympäristöstä.

Nastarakennuksen asuntomyyjä Mika Saarikivi kertoo, että jos asunnon varaa ajoissa, asiakkaalla on mahdollisuus vaikuttaa materiaali- ja sisustusvalintoihin sekä pääsee suunnittelemaan kodin itsensä näköiseksi yhdessä asiantuntijamme kanssa.

Premium-tason kodin materiaalit ovat saaneet inspiraationsa ainutlaatuisesta merellisestä ympäristöstä. Premium-tason kodin materiaalit ovat saaneet inspiraationsa ainutlaatuisesta merellisestä ympäristöstä.
Premium-tason kodin materiaalit ovat saaneet inspiraationsa ainutlaatuisesta merellisestä ympäristöstä.
Premium-tason kodin materiaalit ovat saaneet inspiraationsa ainutlaatuisesta merellisestä ympäristöstä.

Virkistävä merellisyys tarjoaa mahdollisuuksia

Fregattipihan kodit sijaitsevat aivan meren äärellä ja harrastukset ovat kotiovella. Ranta-alue tarjoaa monipuoliset mahdollisuudet vapaa-ajan viettoon. Alueelle on suunnitteilla myös rantapaviljonki kahviloineen.

Veneenveistäjänrannan yli kilometrin pituinen rantaviiva houkuttaa hiihtämään, suppailemaan tai vaikka purjehtimaan. Syväväylä antaa mahdollisuuden tuoda oman veneen lähes kotiportailla sijaitsevaan satamaan. Kalastuksesta kiinnostuneiden ei tarvitse lähteä merta edemmäs kalaan: läheisen Kraaselin saaren ranta on kuulu ahvenistaan.

Alueella luonto ja kaupungin läheisyys yhdistyvät. Fregattipihan läheltä löytyy useita palveluja: kuntoilupuisto löytyy lähes takapihalta, lasten leikkipuistoon ja päiväkotiin on matkaa muutamia satoja metrejä ja lähin ruokakauppa sekä Pateniemen koulu- ja urheilukeskus löytyvät noin kilometrin päästä. Oulun Ideaparkiin on matkaa 4 kilometriä, yliopistolle ja teknologiakylään 6 kilometriä ja keskustaan on alle 15 minuutin ajomatka. Oulun torille pääsee kotirannasta vaikka omalla veneellä.

Alueen ulkokuntosalilla voi kuntoilla merimaisemia samalla ihaillen. Vierestä löytyy myös suuri leikkipuisto lapsia viihdyttämään.
Alueen ulkokuntosalilla voi kuntoilla merimaisemia samalla ihaillen. Vierestä löytyy myös suuri leikkipuisto lapsia viihdyttämään.

Asumiskustannuksiin on kiinnitetty huomiota jo suunnitteluvaiheessa

Fregattipihan kodit rakennetaan matalaenergiarakentamisen periaatteita noudattaen ja varustetaan nykyaikaisella tekniikalla. Kodinkoneet ovat energiatehokkaita, sähköautolle löytyy varaus latausasemalle ja ovet varustetaan älykkäällä lukitusjärjestelmällä. Rakentamisessa käytetään kestäviä materiaaleja ja kiinnitetään huomiota ympäristöystävällisyyteen.

Nastarakennuksen myyntijohtaja Riku Kimpimäki kertoo, että kohteen erillistalot ovat hyvin omakotitalon tapaisia omine pihoineen ja laajoine terasseineen. Omakotitalosta poiketen erillistalon ostaminen on verotuksellisesti edullisempaa ja taloyhtiössä elämä on helpompaa, kun kaikesta ei tarvitse huolehtia itse.

Fregattipihan erillistaloissa pääset nauttimaan omakotitalon eduista arjen helppoutta tarjoavassa taloyhtiössä. Fregattipihan erillistaloissa pääset nauttimaan omakotitalon eduista arjen helppoutta tarjoavassa taloyhtiössä.
Fregattipihan erillistaloissa pääset nauttimaan omakotitalon eduista arjen helppoutta tarjoavassa taloyhtiössä.
Fregattipihan erillistaloissa pääset nauttimaan omakotitalon eduista arjen helppoutta tarjoavassa taloyhtiössä.

Fregattipihan kotien ennakkomateriaaliin voi tutustua osoitteessa fregattipiha.fi, jossa pääsee tutustumaan kohteen ennakkomateriaaliin jo ennen kuin varsinainen varaus alkaa. Riku kannustaakin käymään sivustolla:

”Siellä voi tarkemmin tutustua kohteeseen ja jättää yhteystiedot, niin saa ensimmäisenä tiedon kohteen tullessa varattavaksi. Varauksia alamme ottamaan vastaan perjantaina 17. maaliskuuta alkaen.”

Fregattipiha

www.fregattipiha.fi

Osoite: Purjelaivankaari 4–8, 90800 Oulu

 • 4 kpl: 179 m² 5H+K+S+AT+AK
 • 6 kpl: 111 m² 4H+K+S+AK+AP
 • 3 kpl: 96 m² 4H+K+S+AK+AP
 • 1 kpl: 96 m² 4H+K+S+AT+AK
 • 4 kpl: 86 m² 4H+K+S+AK+AP

Esittely ja myynti

 • Mika Saarikivi
 • asuntomyyjä
 • 040 7050 227


 • Riku Kimpimäki
 • myyntijohtaja, LKV
 • 040 1490 110


Nastarakennus Oy


Nastarakennus - Taito tehdä koteja.

Laadukasta rakentamista jo yli 25 vuotta.