Hoitojonot: Pohde aikoo purkaa ti­lan­net­ta vuok­ra­työ­voi­mal­la ja li­sä­työl­lä

Sää: Katso miten Oulussa nau­tit­tiin kesän lämmön pa­luus­ta

Luitko jo tämän: OYSissa on jou­dut­tu sul­ke­maan kym­me­nen leik­kaus­sa­lia

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Oulun metsien hoito- ja käyt­tö­suun­ni­tel­mat päi­vit­ty­vät, suun­nit­te­luun mukaan myös metsien käyt­tä­jät

Edellistä suunnitelmaa halutaan päivittää esimerkiksi metsien hoidon ilmastovaikutusten ja metsien monimuotoisuuden osalta.

Oulun kaupungin metsien hoito- ja käyttösuunnitelman uudistaminen vuosille 2023–2033 on alkanut. Kaupunki toivoo suunnittelutyöhön mukaan myös metsän käyttäjiä. Kaupunki aikoo kutsua asukkaita, sidosryhmiä ja muita käyttäjäryhmiä suunnittelutilaisuuksiin. Myös kaikille avoimia tilaisuuksia järjestetään kesän ja syksyn aikana.

Oulu on Suomen suurin julkinen metsän omistaja valtion jälkeen. Edellistä metsien hoitosuunnitelmaa halutaan päivittää esimerkiksi metsien hoidon ilmastovaikutusten ja metsien monimuotoisuuden osalta. Myös ojitettujen suometsien jatkokäyttö otetaan uudessa suunnitelmassa huomioon. Suunnittelutyön avustavana konsulttina toimii Tapio Palvelut Oy.

Oulun kaupungin metsien hoito on monitavoitteista. Tämä edellyttää kestäviä hakkuita. Oulun kaupunki tavoittelee hiilineutraaliutta, ja metsiä on tarkoitus käyttää suunnitelmaa tukevasti.

Ensimmäinen sidosryhmätilaisuus pidettiin keskiviikkona 15. kesäkuuta. Tilaisuudessa käytiin läpi suunnittelutyön etenemistä. Lisäksi Kuopion kaupunki esitteli strategista metsäsuunnitelmaansa ja antoi vinkkejä Oulun metsäsuunnitelmaa varten.