Mainos

Oulun laa­jen­tu­va kes­kus­ta on ko­ti­paik­ka­na lyö­mä­tön – ”Kaikki pal­ve­lut, mutta ei hälyä tai karuja as­falt­ti­pi­ho­ja!”

Madetojanaukio III on Karjasillan reunamille, aivan keskustan kupeeseen rakentuva kerrostalokorttelin kolmas talo, joka on suunniteltu 2020-luvun ihmiselle. Sijainti, taloyhtiöpalvelut ja esimerkiksi etätöiden huomioiminen tekevät asunnoista koteja, joissa haluaa muutakin kuin käydä nukkumassa.

-

Ensiasunto keskustan parhailta pelipaikoilta tai helpompi kerrostalokoti ilman pakollisia pihatöitä? Madetojanaukion korttelin jatkoksi nouseva uusi Madetojanaukio III on moneen makuun sopiva uudiskohde aivan keskustan liepeillä Karjasillalla.

Rakennustehon myyntipäällikkö Jukka Poukkulan silmin kohde ja koko kortteli näyttää erittäin kiinnostavalta, ja samaa kertovat myös asiakkaiden reaktiot. Madetojanaukio I myytiin paria asuntoa vaille loppuun ennen valmistumista, ja Madetojanaukio II:n myyntitilanne näyttää hyvältä puolisen vuotta ennen ensimmäistä muuttopäivää. Madetojanaukio III:n myötä Rakennustehon uutiskirje on saanut ison määrän uusia tilaajia, jotka haluavat olla ensimmäisten joukossa varaamassa kotia uudesta kohteesta.

”Sijainti lähellä keskustaa, mutta kuitenkin rauhallisessa osassa kaupunkia on asiakaspalautteen mukaan se ykkösjuttu. Yhteydet Madetojanaukio III:sta ovat hyvät joka paikkaan. Niin kauppoja kuin kulttuuritapahtumia on ihan vieressä, vaikka ei ihan ydinkeskustassa ollakaan”, Poukkula sanoo.

Elämänlaadun laaturakentamiseen yhdistävän Rakennustehon uusin kohde Oulussa seuraa huikean suosittuja sisartalojaan, ja ennakkovarauksia koteihin päästään tekemään toukokuussa. Etulyöntiasemassa ovat Rakennustehon uutiskirjeen tilaajat – he pääsevät tarkastelemaan asuntoja ja varaamaan mieluisan asunnon ennen muita.

Liity nyt uutiskirjeen tilaajaksi täällä.

Madetojanaukion kodeissa on huomioitu tilankäytössä esimerkiksi mahdollisuus etätyöpisteelle.
Madetojanaukion kodeissa on huomioitu tilankäytössä esimerkiksi mahdollisuus etätyöpisteelle.

Suunniteltu tämän päivän tarpeisiin asiakkaita kuunnellen

Madetojanaukio III:lla on kaksi puolta: yhtäältä mahdollisuus hitaaseen elämään, toisaalta huimat fasiliteetit aktiiviseen elämään kulttuuripääkaupunki Oulussa.

Mitä sanoisit, jos kotoilu laajentuu oman asunnon ulkopuolelle? Lenkin jälkeen pihasaunaan, viikonloppuna viljelyä pihan yhteisissä kasvihuoneissa, yhteistä aikaa perheen pienimpien kanssa laadukkaassa leikkihuoneessa – taloyhtiö tarjoaa asumista toiseen potenssiin.

Eikä haittaa, että koti on ulkoakin silmänilo. Arkkitehtuuritoimisto ARKDESIGN Juha Paldanius Oy:n suunnittelema Madetojanaukion kokonaisuus on tyylikästä kaupunkirakentamista.

“Kannen päälle tuleva piha-alue on yksi normirakentamisesta edukseen poikkeava asia. Kaikkien rakennusten yhteinen piha avautuu auringon suuntaan, ja se tulee pihasaunoineen olemaan varmasti asukkaille kiva ja nautittava”, kuvailee kohteen pääsuunnittelija arkkitehti Juha Paldanius.

Karjasillan idyllisyys on arvossaan. Vehreä ympäristö houkuttelee liikkumaan.
Karjasillan idyllisyys on arvossaan. Vehreä ympäristö houkuttelee liikkumaan.

Sijainti Leevi Madetojan kadulla konserttisalien naapurissa antoi inspiraatioita suunnitteluun. Korttelin rakennuksissa voi nähdä musiikillista muotokieltä, sanoo projektiarkkitehti ja rakennussuunnittelija Asko Leinonen.

”Vaikkapa ensimmäisen kerroksen kapeat ikkunat symbolisoivat pianon koskettimia. Väripilarit parvekkeissa tuovat kokonaisuuteen nuottiviivaston kaltaista eloisuutta.”

Rytmityksellä on pyritty välttämään monotonisuutta ja tasaisuutta: ”Voisi sanoa, että on rynkytetty sotilaallista linjakkuutta pois. Kaikki ei ole ihan suorassa ja parvekkeen vaihtelevat rytmit tuovat keveyttä julkisivuun”, Leinonen kertoo.

Kulttuurinnälkäinen piipahtaa Madetojanaukion kodistaan nopeasti vaikka sinfoniakonserttiin.
Kulttuurinnälkäinen piipahtaa Madetojanaukion kodistaan nopeasti vaikka sinfoniakonserttiin.

Karjasillalla ollaan vähän paremmassa keskustassa

Karjasilta sijaitsee keskustan liepeillä mutta omassa rauhassaan. Alueen idyllisyys on arvossaan: Karjasilta valittiin Suomen parhaaksi asuinalueeksi vuonna 2009. Alueella asuu noin 3 400 oululaista.

Karjasillan keskustanpuoleinen osa on oiva koti palveluita arvostavalle, lähipalveluita kun on kattavasti ihan vieressä Joutsensillan ja Limingantullin vilkkailla alueilla. Keskustan ravintolat ja erikoisliikkeet, puhumattakaan Oulun musiikkikeskuksesta kulttuurin kehtona, ovat mieluisia naapureita.

Monipuoliset mahdollisuudet liikuntaan saavutat vaivattomasti kävellen, sillä penkkiurheilijan paratiisi ja sporttihenkisen superalue Raksila on kivenheiton päässä.

Koti Karjasillalla tarkoittaa myös loistavia liikkumismahdollisuuksia. Mäntybaanaa ja muita pyöräteitä pitkin hurautat keskustaan tai kauemmaskin. Madetojanaukion kotiisi kulkeminen on toki helppoa myös autolla, mistä pitää huolen samalla tontilla sijaitseva tilava parkkihalli.

Madetojanaukio III hurmaa joka kantilta ja nostaa asumisen mukavuuden toiseen potenssiin!

Lue lisää ja tilaa uutiskirje.

Madetojanaukio III

Ennakkovaraus uutiskirjeen tilaajille
4 / 2022

Ennakkomarkkinointi alkaa
5 / 2022

Osoite
Tahtipuikko 2, 90140 Oulu

Asuntoja
83 kpl / 1–3 huonetta pinta-alaltaan 24–73,5 m²

Arkkitehti
Juha Paldanius, arkkitehti SAFA / ARK Design Arkkitehtuuritoimisto Juha Paldanius Oy

Erityistä
Korttelimaisessa taloyhtiössä nautit elämänlaatua tuovista palveluista – pihasaunasta lasten leikkihuoneeseen.