Oulun kes­kus­tan Ko­ti­piz­za pal­kit­tiin kovasta kas­vus­ta

Oulun keskustassa Hallituskadulla sijaitsevan Kotipizzan asiakasmäärä kasvoi 43 prosenttia ja myynti kasvoi 68 000 euroa edellisvuoteen verrattuna.

Vesa Seppänen on pyörittänyt Hallituskadun Kotipizzaa jo yhdeksän vuotta.
Vesa Seppänen on pyörittänyt Hallituskadun Kotipizzaa jo yhdeksän vuotta.
Kuva: Janne-Pekka Manninen

Oulun keskustassa Hallituskadulla sijaitsevan Kotipizzan asiakasmäärä kasvoi 43 prosenttia ja myynti kasvoi 68 000 euroa edellisvuoteen verrattuna.

Kotipizza-ketju palkitsi Hallituskadun pisteen franchising-yrittäjä Vesa Seppäsen sekä parhaasta asiakasmäärän että parhaasta myynnin kasvusta.

Seppäsen mukaan kasvun taustalla on useita tekijöitä.

– Ollaan selvästi tehty asioita oikein. Minulla on aina ollut hyvät työmiehet takana ja olemme onnistuneet kasvattamaan myyntiä, Seppänen sanoo.

Seppäsen Kotipizza selvisi kallioparkin eli Kivisydän-parkkiluolaston rakentamisesta, jonka vuoksi Hallituskatu oli hankalakulkuinen ja poikkikin pitkän aikaa.

– Katu oli vuoden kiinni, mikä rajoitti asiakasvirtaa ja kyllähän tässä liiketiloja tyhjeni ympäriltä. Toisaalta ei meille nyt ole tullut sen enempää asiakaspaikkoja kun kallioparkki valmistui. Ehkä keskusta on yleensä elävöitynyt, mikä näkyy meilläkin asiakasmäärän kasvuna. Arkimyynti kasvaa aina, jos on jotain tapahtumia, Seppänen sanoo.

Kilpailu on alalla kovaa

Yhdeksän vuotta Hallituskadun liikettä pyörittänyt Seppänen on tottunut pitsakaupungin kilpailutilanteeseen.

– Sitä on aina ollut ja se on terve asia. Kilpailu pitää tason hyvänä ja yrittäjän terävänä, sitä ei voi yhtään löysäillä. Meille on löytynyt oma asiakaskunta, vaikka kilpailua onkin.

Oulussa on uutisoitu myös pitserioihin liittyvistä rikosepäilyistä harmaasta taloudesta väkivallantekoihin. Maine on alalla kriittinen asia ja joihinkin ravintoloihin liittyvät ikävät otsikot saattavat hyödyntää muita.

– Ei se meihin ole negatiivisesti ainakaan vaikuttanut. Sen kyllä huomaa, että joitain asiakkaita kiinnostaa esimerkiksi harmaa talous ja he ottavat sen puheeksi. Maineen kannalta on tärkeää, että asiakas voi luottaa siihen, että asiat tehdään oikein ja niin kuin pitääkin.

Hallituskadun ravintola uudistetaan ketjun mukaan loppuvuoden aikana Kotipizzan uuden konspetin mukaiseksi. Seppäsen mukaan yrittäjäuralle ei ole vielä loppua näkyvissä.

– Näillä mennään ja laajennetaan kykyjen mukaan. Tässä on ollut suunnitteilla toinenkin ravintola keskustan alueelle, katsotaan löytyykö sopivia tiloja.

Suomessa on lähes 270 Kotipizzaa. Oulun kaupungin alueella ravintoloita on yhdeksän.